Een Bitvavo wallet aanmaken doe je zo

Het aanmaken van een Bitvavo account is gelukkig niet zo moeilijk. Volg de stappen hieronder en het is zo geregeld. Onderin het artikel geef ik ook nog wat uitleg over wat je vervolgens met de wallet kunt, zoals het versturen van crypto naar andere wallets.

Aanmaken van de Bitvavo wallet

Het begint bij het maken van een Bitvavo account.


Zodra je alles hebt ingevuld en op de registreerknop klikt, krijg je een mailtje met een verificatie link, na dit te bevestigen heb je een officieel account.

Log in met je account

Vul de vragenlijst in.

Zet staking uit, verdiep jezelf eerst voordat je aan staking begint. Staking heeft vooral voordelen op lange termijn, op korte termijn kan het nadelen hebben.

Door de nieuwe Europese anti-witwasrichtlijn AMLD5, die in 2020 inging, moet je jouw identiteit verifiëren om te kunnen handelen met je account. Hier is helaas geen ontkomen aan, al zou je wel een manier vinden en je maakt grote winsten met crypto dan klopt de belastingdienst aan zodra je het op je bank wilt zetten, dit is dus niet aan te raden, leidt tot een forse boete.

Dus je zult bij het volgende scherm op doorgaan moeten klikken:

De stappen wijzen zich vanzelf. Het is echter wel makkelijker om dit met je telefoon te doen, omdat je een afbeelding moet gaan uploaden van je identificatiebewijs en je daarvoor de camera van je telefoon kunt gebruiken.

Zodra je dit hebt gedaan moet je gemiddeld 5 tot 10 minuten wachten om geverifieerd te worden. Dit is een automatisch proces bij Bitvavo, maar kan even duren.

Zodra je bent geverifieerd zul je een bankrekening moeten koppelen aan je account, dit kun je doen door bij het kopje ‘verificatie’ naar ‘bankrekening koppelen’ te gaan, de stappen te volgen en uiteindelijk een transactie te maken.

Crypto kopen op Bitvavo

Ga naar “Dashboard” en dan naar “Deposit”:

Kies vervolgens de manier van betalen, let wel op de fees(transactiekosten)!:

Kies vervolgens de hoeveelheid Euro die je wilt overmaken naar je Bitvavo wallet (let op, Bitvavo heeft een minimum van 5 euro bij elke cryptocurrency die je wilt kopen, dus zorg dat je meer dan 5 euro stort, wil je meerdere coins kopen dan moet je per coin minsten 5 euro aan coins kunnen kopen) en rond je betaling af door op “continue” klikken en de stappen van je bank of betalingsmethode te volgen:

Zodra je een bedrag hebt staan bij “Euro balance” kun je crypto kopen:

Ga naar de cryptocurrency die je wilt kopen, het handigste vind ik altijd om de zoekbalk te gebruiken in het “Dashboard” en de cryptocurrency daar aan te klikken:

Vervolgens kun je daar invullen hoeveel Euro aan cryptocurrency je wilt kopen, klik op vervolgens op “Buy”:

Je krijgt eerst nog een overzichtsscherm, klik hier op “Comfirm and pay”:

En voila je hebt crypto op Bitvavo gekocht!

Crypto van Bitvavo naar externe wallets versturen

Zodra je een wallet hebt aangemaakt, zul je 24 uur moeten wachten tot je naar de volgende stap kan. Bitvavo heeft namelijk om fraude te voorkomen een Cooldown periode op wallets zitten die net aangemaakt zijn, waardoor je de eerste 24 uur nog niets kan verzenden naar externe wallet. 3x raden: Wallets als Trust of MetaMask zijn externe wallets.

Handleidingen voor het versturen van crypto naar een externe wallet:

Crypto van Bitvavo naar MetaMask

Crypto van Bitvavo naar Trust Wallet

Laat me het weten onderin de comments als je graag je crypto naar een andere wallet wilt versturen, dan maak ik daar ook een handleiding voor! (laat me het ook weten als er een handleiding verouderd is, dan update ik hem!)

Deel:

Meest populaire posts:

Rens

Rens

Metaverse & Tech enthousiast! Business Innovator van oorsprong, gaat goed op efficiëntie en heeft een hart voor technologie.

Ik heb een hekel aan dit soort meldingen, maar zal het zelf helaas ook moeten doen: Alle uitingen van dit platform komen voort uit mijn eigen mening en zijn dus geen financieel advies! Houd a.u.b. in de gaten dat de Metaverse, crypto  & NFT markt snel beweegt, waardoor sommige informatie achterhaald kan zijn. Doe altijd je eigen onderzoek! Gr. Rens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar ben je naar op zoek?

Meest populair:

Meta Quest 3

De Meta Quest 3 komt eraan

Meta brengt de Meta Quest 3 (ook wel Oculus Quest 3 genoemd, Oculus is overgenomen door Meta (Facebook)) aankomende herfst op markt. Deze MR(Mixed Reality)-headset

Lees meer