Hoe koop je crypto? De eenvoudigste manier.

Aangezien je niet direct bitcoin of andere crypto valuta kan kopen bij de Rabobank of de ABN amro zul je op een andere manier aan je crypto moeten komen. Je kunt doormiddel van je Rabobank of ABN amro rekening met ideal crypto kopen via een broker. Ik heb hieronder een aantal brokers op een rijtje gezet met de voor en nadelen. Ook laat ik weten welke crypto broker ik zou adviseren voor beginners, aangezien het nog wel eens fout kan gaan in de crypto wereld. De broker die ik adviseer om crypto mee te kopen heb ik onder in dit artikel voorzien van een geheel stappenplan, zodat er niets fout kan gaan!

Crypto brokers voor beginners

Dit zijn de brokers die het eenvoudigst zijn waardoor het er niet veel fout kan gaan.

BrokerKopen met IdealAantal cryptomuntenHelpdesk taalTransactiekosten
CoinbaseNee150+Nederlands0.5-4.5%
EtoroJa42Engels1%
BitpandaJa57Engels0.1-1.49%
Bitcoin MeesterJa200+Nederlands1%
LiteBitJa70+Nederlands2%
BitvavoJa175+Nederlands0.25%
Crypto brokers voor beginners

Zoals je al wel kan raden zou ik altijd voor Bitvavo kiezen. Bij Bitvavo kun je crypto aanschaffen met iDeal, Bitvavo heeft veel cryptomunten, heeft een Nederlandse helpdesk, heeft gemiddeld de laagste fee en heeft een handige eenvoudige app. Ook biedt Bitvavo de mogelijkheid om crypto over te zetten naar een andere wallet (alleen op desktop), dit is handig als je bijvoorbeeld crypto wil zetten op een hardware wallet voor extra veiligheid of op een metamask wallet om NFT’s te kopen.

De eenvoudigste veilige manier om crypto te kopen

Maak een Bitvavo account aan.


Bevestig de verificatielink in jouw mail, als het goed is heb je een mailtje gekregen.

Log in met je account

Vul de vragenlijst in.

Zet staking uit, staking kan nadelen hebben dus verdiep jezelf eerst verder in staking voordat je hieraan begint.

Door de nieuwe Europese anti-witwasrichtlijn AMLD5, die in 2020 inging, moet je jouw identiteit verifiëren om te kunnen handelen met je account. Dit is helaas niet te ontkomen, stel je zou wel een manier vinden en je maakt grote winsten met crypto dan klopt de belastingdienst met een boete aan zodra je het op je bank wilt zetten, dit is dus niet aan te raden.

Klik dus bij het volgende scherm op doorgaan:

De stappen wijzen zich vanzelf. Je kun dit het beste met je telefoon doen aangezien je een afbeelding moet uploaden van je ID of paspoort en daarvoor je camera van je telefoon kan gebruiken.

Bitvavo heeft gemiddeld 5 tot 10 minuten nodig om je te verifiëren, dit is een automatisch proces bij Bitvavo.

Klik op het kopje ‘verificatie’ naar ‘bankrekening koppelen’ zodra je geverifieerd bent om jouw bankrekening te koppelen aan Bitvavo, dit doet Bitvavo om ervoor te zorgen dat er geen verkeerde transfer gemaakt kan worden. Volg de stappen en maak uiteindelijk een transactie.

Zodra er euro’s (soms weergegeven als dollars, ligt aan jouw instellingen) op je Bitvavo account staan kan je simpelweg crypto kopen door een cryptocoin aan te klikken, in te vullen voor hoeveel euro je wilt kopen en op ‘buy’ te klikken.

Gefeliciteerd je hebt nu crypto gekocht! Leuk dat je mijn artikel hiervoor hebt gebruikt 🙂 Kijk hieronder voor nog wat extra tips!

Cryptomunten waar ik in investeer

Nu je weet hoe je crypto kunt aanschaffen zul je je vast ook afvragen welke crypto je dan het beste kan kopen. Ik ga niet excact vertellen waar je het beste in kan investeren, maar ik kan je wel laten zien waar ik voornamelijk in investeer. Hier heb ik een lijst met alle metaverse crypto coins die daadwerkelijk toepassing gaan hebben op korte termijn en dus weinig risico hebben, maar wel een grote upside. Ik zou zeggen lees er een keer doorheen en verdiep je in de cryptocurrencies die je interessant vind.

NFT’s kopen met crypto

Naast crypto investeer ik ook in NFT’s (Wat is een NFT?). NFT’s kopen is alleen een stuk lastiger dan crypto, omdat crypto op een metamask wallet zetten nog niet zo makkelijk is Nederland. Uit mijn ervaring kan ik je vertellen dat Bitvavo de enige broker is die dit mogelijk maakt. Echter kan dit alleen op desktop. Volg het artikel over NFT’s kopen als je geïnteresseerd bent.

Deel:

Meest populaire posts:

Rens

Rens

Metaverse & Tech enthousiast! Business Innovator van oorsprong, gaat goed op efficiëntie en heeft een hart voor technologie.

Ik heb een hekel aan dit soort meldingen, maar zal het zelf helaas ook moeten doen: Alle uitingen van dit platform komen voort uit mijn eigen mening en zijn dus geen financieel advies! Houd a.u.b. in de gaten dat de Metaverse, crypto  & NFT markt snel beweegt, waardoor sommige informatie achterhaald kan zijn. Doe altijd je eigen onderzoek! Gr. Rens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar ben je naar op zoek?

Meest populair:

Meta Quest 3

De Meta Quest 3 komt eraan

Meta brengt de Meta Quest 3 (ook wel Oculus Quest 3 genoemd, Oculus is overgenomen door Meta (Facebook)) aankomende herfst op markt. Deze MR(Mixed Reality)-headset

Lees meer