Wat is Solana?

We hebben allemaal wel gehoord van Bitcoin, Ethereum, Dogecoin, enzovoort. Maar heb je ooit gehoord van Solana? Deze relatief nieuwe speler op de cryptomarkt is de afgelopen maanden steeds populairder geworden, en het wordt beschouwd als de snelst groeiende blockchain met onbeperkte schaalbaarheid.

Laten we beginnen bij het begin: wat is Solana? In wezen is Solana een gedecentraliseerd blockchain-platform dat supersnelle transacties mogelijk maakt. Het werd gelanceerd in maart 2020 en heeft sindsdien veel aandacht getrokken van investeerders en ontwikkelaars. Een van de belangrijkste kenmerken van Solana is de mogelijkheid om meer dan 65.000 transacties per seconde te verwerken.

Hoe werkt het Solana-netwerk?

Om te begrijpen hoe Solana werkt, moeten we eerst het concept van Proof of Stake begrijpen. Bij Proof of Stake gebruik je crypto-assets om te concurreren om de mogelijkheid om het volgende blok aan de blockchain toe te voegen. In plaats van te mijnen met behulp van energie-intensieve computers, gebruikt Solana een Proof of History-mechanisme om de snelheid te verhogen. Dit mechanisme garandeert dat elke transactie in de juiste volgorde wordt geplaatst en dat de bevestigingstijd sneller is dan bij Proof of Work-blockchains.

Het Solana-team en haar oprichter

Het Solana-team bestaat uit meer dan 50 ervaren professionals die werken aan het onderhouden en verbeteren van het Solana-netwerk. De oprichter van Solana is Anatoly Yakovenko, die voormalig software-ingenieur is bij Qualcomm. Yakovenko heeft veel ervaring met schaalbaarheid en heeft gewerkt aan de ontwikkeling van een aantal softwareoplossingen voor verschillende bedrijven.

Wat is het verschil tussen Solana en Ethereum?

Ethereum heeft een grote voorsprong in de cryptomarkt en heeft een breed scala aan gebruiksmogelijkheden, terwijl Solana een relatief nieuw blockchain-platform is dat voornamelijk bekend staat om zijn snelheid en schaalbaarheid. Sinds dat Ethereum nu ook het Proof of Stake consensusmechanisme gebruikt, kunnen we dat niet meer als voordeel zien van Solona. Het enige waar Solana nu nog een verschil in maakt ten op zichte van Ethereum is de lagere transactiekosten. De transactie fee van Ethereum op het moment van schrijven is ongeveerd 20 dollar, terwijl die van Solana 0,000125 dollar is. Nu moet er wel bij gezegd worden dat Polygon, wat als een soort extensie dienst voor het Ethereum-netwerk, zorgt voor de mogelijkheden tot lage transactie fees voor Ethereum.

Welke wallet heb je nodig voor Solana?

Als je enkel Sol wilt kopen en verkopen als investering kun je het beste Bitvavo of Coinbase gebruiken. Wil je het Solana-netwerk gebruiken voor het verhandelen van NFT’s, dan zul je een Phantom wallet nodig hebben.

Voordelen van Solana

• Snelle transacties en hoge doorvoersnelheid
• Laagste transactiekosten in de industrie
• Energiezuinig proof-of-stake consensusmechanisme
• Ondersteuning voor slimme contracten en gedecentraliseerde applicaties
• Schaalbaarheid van onbeperkte omvang

Nadelen van Solana

• Minder bekend dan andere cryptocurrencies
• Nog steeds in de ontwikkelingsfase
• Hoge concentratie van tokens in handen van enkele investeerders

Deel:

Meest populaire posts:

Rens

Rens

Metaverse & Tech enthousiast! Business Innovator van oorsprong, gaat goed op efficiëntie en heeft een hart voor technologie.

Ik heb een hekel aan dit soort meldingen, maar zal het zelf helaas ook moeten doen: Alle uitingen van dit platform komen voort uit mijn eigen mening en zijn dus geen financieel advies! Houd a.u.b. in de gaten dat de Metaverse, crypto  & NFT markt snel beweegt, waardoor sommige informatie achterhaald kan zijn. Doe altijd je eigen onderzoek! Gr. Rens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar ben je naar op zoek?

Meest populair:

Meta Quest 3

De Meta Quest 3 komt eraan

Meta brengt de Meta Quest 3 (ook wel Oculus Quest 3 genoemd, Oculus is overgenomen door Meta (Facebook)) aankomende herfst op markt. Deze MR(Mixed Reality)-headset

Lees meer