Metaverse crypto coins

Hieronder staat een lijst van cryptocoins waarvan ik denk dat ze daadwerkelijk iets gaan bijdragen aan de metaverse. Er staat een korte uitleg over de toepassing van elk metaverse crypto project met daarbij het team en de koers vermeldt. Ik geloof er namelijk heilig in dat de toepassing die de coin met zich meebrengt in combinatie met het team dat achter de coin zit, bepaald of de coin het maakt of breekt. Ook geef ik onderin mijn top 3 favoriete metaverse crypto coins weer (met uitleg), waar ikzelf ook veel in investeer.

Ethereum

Toepassing van Ethereum: Ethereum is een sterk gedecentraliseerd blockchain netwerk aangedreven door het Ether token dat gebruikers in staat stelt om transacties te maken, rente te verdienen op hun bezittingen via staking, NFT’s te gebruiken en op te slaan, cryptocurrencies te verhandelen, games te spelen en nog veel meer. Lees meer..

Team achter Ethereum (belangrijkste personen): 

 • Vitalik Buterin (Founder): Een Russisch wonderkind (geboren in 1994) die in 2011 (toen hij 17 was) co-founder was van het Bitcoin Magazine, toen hij 19 was heeft hij Ethereum bedacht.
 • Ming Chan (Executive Director): Afgestudeerd in Computer Science en Arts & Science op MIT (Massachusetts Institute of Technology), heeft veel senior functies gehad in de regering-, onderwijs- en bedrijfssector.
 • Jeffrey Wilcke (Technical Steering Group): Ook een van de founders, hij heeft het systeem in 2015 succesvol geïmplementeerd. Hij heeft HKU gestudeerd in Nederland en heeft een sterke technische achtergrond.

Solana

Toepassing van Solana: Solana is een open source project dat een snelle layer-1 blockchain implementeerd. Solana’s derde-generatie blockchain architectuur is ontworpen om smart contracts en decentrale applicaties (DApp) te faciliteren.  Lees meer..

Team achter Solana (belangrijkste personen): 

 • Anatoly Yakovenko (founder & CEO): Voormalig Software Engineer bij Dropbox en Engineer Manager bij Qualcomm. 
 • Greg Fitzgerald (founder & CTO): Voormalig Software Engineer bij Qualcomm.
 • Stephan Akridge (founder): Voormalig Staff Engineer bij Qualcomm. 

Polkadot

Toepassing van Polkadot: Polkadot noemt zichzelf de ‘layer-0 solution’, omdat Polkadot de kracht heeft om alle chains (dots) als Ethereum, Solana en Cardano met elkaar te verbinden, daarom de naam Polkadot (Stip). Polkadot laat gebruikers hun eigen chains op het netwerk bouwen, ze geven je de mogelijkheid om parachains(nieuwe functies) en bridges(connecties met andere chains) te bouwen. Lees meer..

Team achter Polkadot (belangrijkste personen): 

 • Web3 foundation.
 • Gavin Wood (founder): Was ook een Ethereum co-founder, founder van Parity Technologies en maker van de Solidity smart contract programmeertaal.
 • Robert Habermeier (founder): Core developer bij Parity Technologies.
 • Peter Czaban (founder): Technology Director bij Web3 foundation.

Polygon

Toepassing van Polygon: Polygon is een ‘layer 2’ schaaloplossing, een soort ‘sidechain’ die naast de Ethereum blockchain draait, wat snelle transacties en lage kosten mogelijk maakt. MATIC is de eigen cryptocurrency van het netwerk, die wordt gebruikt voor vergoedingen, staking, en meer. Lees meer..

Team achter Polygon (belangrijkste personen): 

 • Sandeep Nailwal (founder & COO): Bekend van het India Crypto Covid Relief Fund & founder van ScopeWeaver. 
 • Jaynti Kanani (founder): Heeft Computer Engineering gestudeerd en meegeholpen aan Function Space en Housing.com.
 • Anurag Arjun (founder): Heeft Computer Engineering gestudeerd en is founder van HealthTrac & HealthOne.

ApeCoin

Toepassing van ApeCoin: ApeCoin is de cryptocurrency van de Bored Ape Yacht Club (BAYC), ontwikkeld door Yuga Labs. BAYC heeft op de NFT ranglijst na CryptoPunks in totaal het meeste volume in sales gehad de afgelopen jaren. Grootheden als Justin Bieber, Eminem, Neymar, DJ Khaled, Snoop Dogg en nog veel meer hebben een Bored Ape. Lees meer..

Team achter ApeCoin (belangrijkste personen): 

 • Greg Solano (founder): Voorheen editor en een boek critici, hij heeft een boek geschreven over World of Warcraft. 
 • Wylie Aronow (founder): Net als Greg niets speciaals, hij was ook een boek critici.

Decentraland

Toepassing van Decentraland: Decentraland is net als Otherside een virtuele wereld, alleen is Decentraland al open voor iedereen. Je kan hier land kleding en objecten kopen in de vorm van een NFT doormiddel van de coin MANA. Zodra je land hebt gekocht kan jij als enige dat stukje land aanpassen, dit land is meteen voor de hele wereld te bezoeken tenzij jij het land zo bebouwt dat ze er niet in kunnen. Lees meer..

Team achter Decentraland (belangrijkste personen): 

 •  Esteban Ordano (founder): Argentijnse Software Engineer, was een stagiair bij Google
 • Ari Meilich (founder): Heeft Neuroscience & Economics gestudeerd en komt uit een ‘hacker house’ genaamd Voltaire (dit is waar Ordano en Meilich elkaar hebben ontmoet voor ze Decentraland ontwikkelden).

The Sandbox

Toepassing van The Sandbox: The Sandbox is net als een Decentraland een virtuele wereld die op blockchain draait. In tegenstelling tot Decentraland is The Sandbox overgestapt op Polygon (een 2e layer), ze gebruikte eerst alleen het Ethereumnetwerk (Ethereum blijft nog wel de basis van het netwerk). Ook in The Sandbox moet je land kopen om een eigen game te maken die open is voor de rest van de wereld. Lees meer..

Team achter The Sandbox (belangrijkste personen): 

 • Arthur Madrid (founder & CEO): Founder van Pixowl INC. dat The Sandbox Mobile Game heeft ontwikkeld,
 • Sebastian Borget (founder & COO): Voorzitter van de Blockchain Game Alliance en 14 jaar ervaring in het doorontwikkelen van startups, waarvan 11 jaar in Mobile Gaming en 4 jaar in Blockchain.
Nieuwsgieriger dan ooit? Ik heb een heel artikel toegewijd aan The Sandbox!

Axie Infinity

Toepassing van Axie Infinity: Axie Infinity is een Play-to-Earn game van Sky Mavis die op hun zelfgemaakte Ronin sidechain draait gebaseerd op de Ethereum blockchain. Het is een spel waarin spelers het tegen elkaar opnemen in een strategische gevecht met hun NFT’s in de vorm van schattige monsters, de makers waren geïnspireerd door Pokémon. Lees meer..

Team achter Axie Infinity (belangrijkste personen): 

 • Trung Thanh Nguyen (founder & CEO): Op zijn 19e had Trung Lozi.vn waarmee hij een investering van 10 miljoen had geworven. Ook heeft hij Trusting Social en Anduin Transactions verder geholpen. 
 • Aleksander Leonard Larsen (founder & COO): Een Noorweegse content creator die als ‘hobby’ op professioneel niveau DotA en Warcraft 3 speelt.

Basic Attention

Toepassing van Basic Attention: Basic Attention is een Ethereum utility token die gebruikt kan worden in de Brave-browser (soort Google Chrome en Firefox). De Brave-browser is een browser die advertenties en trackers blokkeert. Als je een advertentie bekijkt op de Brave-browser wordt je beloont met BAT (Basic Attention Token). Lees meer..

Team achter Basic Attention (belangrijkste personen): 

 • Brendan Eich (founder & CEO): Heeft Javascript gecreëerd & is de co-founder van Mozilla!
 • Brian Bondy (founder & CTO): Heeft gewerkt bij Khan Acadamy en Mozilla.
Wil jij ook jouw data verkopen aan wie jij wilt? Ik heb een heel artikel aan de Brave-browser en Basic Attention token toegewijd!

Enjin

Toepassing van Enjin: Enjin is een software platform gemaakt voor developers die virtuele goederen willen creëren en beheren op het Ethereumnetwerk. Enjins wil het creëren van content op blockchain zo toegankelijk mogelijk maken. Lees meer..

Team achter Enjin (belangrijkste personen): 

 • Maxim Blagov (founder & CEO): Computer Science gestudeerd in Sydney, een expert in Concept & Strategy development.
 • Witek Radomski (founder & CTO): Van vroegs af aan geïnteresseerd in de technologie achter games, 14 jaar geleden begonnen met Enjin.

Gala

Toepassing van Gala: Gala is de toekomstige blockchain variant van Netflix, Spotify en Epic Games in één platform! Ze willen de verdiensten van games, muziek, films en kunst teruggeven aan de creators, momenteel nemen bedrijven zoals Spotify namelijk 70% van de winst. Lees meer..

Team achter Gala (belangrijkste personen): 

 •  Eric Schiermeyer (founder): CTO geweest van het bedrijf Intermix Media wat ooit MySpace in bezat, ook is hij co-founder van Zynga.
 • Michael McCarthy (founder): Creative Director verantwoordelijk voor grote hits als Farmville 2.

Mijn top 3 metaverse coins

Deze top 3 is gebaseerd op mijn mening, ik investeer zelf in deze coins en weet wat de risico’s zijn. Doe altijd eerst je eigen onderzoek voor je investeert!

1. Polygon (MATIC)

Ethereum is een grootmacht in de blockchain wereld, ze hebben sinds kort Ethereum 2.0 wat al zorgt voor meer snelheid, schaalbaarheid en minder gas fees. Toch heeft Ethereum nog gebreken, Polygon is degene die deze gebreken voor ze oplost met een extra layer over Ethereum heen dat het makkelijk maakt voor Ethereum applicaties om een bridge te bouwen. De Ethereum Polygon combinatie zou voldoende moeten zijn om alle toepassingen mogelijk te maken. Aangezien Ethereum al zo groot is, fluctueert de coin niet zo sterk meer, Polygon doet dit nog wel. Wat ervoor zorgt dat de MATIC coin zeer lucratief kan zijn.
 

2. Polkadot (DOT)

 Polkadot spreekt mij erg aan vanwege de mogelijkheid om parachains en bridges te maken, dit zijn nieuwe blockchains die een functie toevoegen aan Polkadot, wat ervoor zorgt dat Polkadot altijd relevant zal blijven. Polkadot is de verbinder van alle blockchains, denk maar eens na over het volgende ; Computers (zie dit als de blockchains die nu naast elkaar leven) werden pas massaal geadopteerd toen ze met elkaar konden communiceren met de komst van het internet (zie Polkadot als het internet). Zolang deze blockchains naast elkaar blijven leven zonder te communiceren zul je nooit jouw avatar uit een Ethereum game kunnen gebruiken in een Solana game of andersom. Men streeft wel naar deze ‘interoperability’ zoals ze dat mooi noemen.
 

3. Gala (GALA)

Gala is de toekomstige blockchain variant van Netflix, Spotify en Epic Games. Hun missie om de 70% marge die van creators door grote platformen als Netflix en Spotify van ze afpakt, zal hun belonen. Het zal veel creators op Gala afsturen. En waar de creators zijn, daar worden de games gemaakt. Zodra er een vette triple A game op Gala staat zullen veel gamers niet twijfelen om over te stappen, vervolgens krijgen ze door hoe vruchtbaar en handig het blockchain mechanisme is en zullen ze meer blockchain games uitproberen. Het is naar mijn idee slechts een kwestie van tijd.
 

 

Waar ben je naar op zoek?

Meest populair:

Meta Quest 3

De Meta Quest 3 komt eraan

Meta brengt de Meta Quest 3 (ook wel Oculus Quest 3 genoemd, Oculus is overgenomen door Meta (Facebook)) aankomende herfst op markt. Deze MR(Mixed Reality)-headset

Lees meer