Alle soorten VR-accessoires

Virtual Reality (VR) is een nieuwe technologie die steeds populairder wordt. Het biedt een nieuwe manier om de wereld te ervaren en een ongekende vrijheid in gaming en entertainment. Maar om het meeste uit de VR-ervaring te halen, moet je de juiste accessoires gebruiken bij de beste VR-brillen gebruiken. In dit artikel bespreken we alle soorten VR-accessoires en proberen we je de ultieme VR-ervaring te bieden!

Gebruik de handige linkjes hieronder om delen van het artikel over te slaan:

VR-headsets

VR-headset oculus quest

Het belangrijkste virtual reality accessoire is natuurlijk de VR-headset. Er zijn heel wat soorten VR-brillen, zoals; Standalone VR-brillen, waarbij je enkel de bril nodig hebt en niet afhankelijk bent van een ander apparaat. Je hebt ook VR-brillen voor game consoles zoals Playstation VR. Ook heb je VR-brillen voor smartphones, hier zit echter wel een redelijk verschil qua kwaliteit in tussen Android devices en iPhone devices. Spoiler alert; Android devices hebben meer mogelijkheden. En als laatste heb je nog VR-brillen voor PC’s, omdat de PC al het werk doet kun je hiermee de beste kwaliteit ervaringen opdoen in VR.

Kijk voor meer informatie in het artikel over alle soorten VR-brillen.

VR-controllers

VR-controllers

VR-controllers zijn het meest gebruikte accessoire na de VR-headsets. Deze controllers geven je de mogelijkheid om je VR-avatar te laten bewegen, rond te lopen, voorwerpen op te pakken, te schieten en te interacteren met de omgeving. Deze controllers zijn voorzien van sensoren, knoppen en haptic feedback, waardoor de bewegingen in VR levensecht aanvoelen.

VR-controllers zijn het absoluut waard om toe te voegen aan jouw VR-setup, kijk bij unbound XR voor een fatsoenlijk assortiment aan VR-controllers

VR-geweer

VR-geweer

VR-geweren maken shooters een stuk leuker. Op deze manier krijg je het gevoel alsof je echt in de game zit. Met de juiste instellingen kan de controller die je in het geweer stopt haptic feedback geven waardoor het voelt alsof je zelfs de terugslag van het geweer voelt.

Ook VR-geweren kun je kopen bij Unbound XR.

VR-tennisracket

VR-tennisracket
Bron: Vive

VR-tennisrackets zijn ontworpen met geavanceerde sensoren, camera’s en software om een realistische omgeving te creëren waarin spelers kunnen spelen. Ze bieden verschillende niveaus van complexiteit, waardoor spelers van elk niveau het meeste uit hun spel kunnen halen. Met een VR-tennisracket kun je allerlei technische vaardigheden ontwikkelen, waaronder het slaan van backhands en het serveren van ace’s.

Ook deze VR-tennisrackets kun je kopen bij Unbound XR.

VR-handschoenen

VR-handschoenen

Met behulp van de sensor in de VR-handschoenen, kun je virtuele objecten voelen, bewegen en aanraken. De handschoenen kunnen worden gebruikt in verschillende toepassingen, zoals opleiding, medische simulatie, onderzoek, ontwerp, entertainment, sport en meer. Deze handschoenen zorgen voor extra details, zoals handgebaren in Virtual Reality die nooit mogelijk zouden zijn met een simpele controller.

Een Nederlands bedrijf, genaamd Manus, is erg ver in VR-handschoenen. Neem eens een kijkje bij hun VR-handschoenen.

VR-motion trackers

VR-motion tracker Vive
Bron: Vive

De VR-motion tracking technologie maakt interactieve activiteiten mogelijk, waarbij de bewegingen van het lichaam wordt gevolgd door virtuele elementen. Motion trackers zijn een essentieel onderdeel geworden van virtual reality ervaringen, omdat ze een realistische interactie met een virtuele omgeving mogelijk maken. Als je VR-motion trackers zou combineren met VR-handschoenen en een VR-headset die face tracking biedt, kun je jouw gehele avatar tot in details laten bewegen.

De meest geavanceerde VR-motion trackers zijn van Vive, met name de VIVE Tracker 3.0

Haptic suits

Haptic suits

Haptic suits zijn naar mijn mening een van de meest gave ontwikkelingen op het gebied van VR. Ze zorgen ervoor dat je alles voelt wat er in virtual reality gebeurd. Word je geraakt door een kogel? Dan voel je dat op de plek waar de kogel inslaat. Regent het? Dan voel je de druppels op je lichaam vallen. Is er vuur in je buurt? Dan wordt het haptic suit warmer. Kijk je naar een concert? Dan slaat de bass door in jouw haptic suit. Haptic suits gaan een groot verschil maken in de immersiviteit van jouw VR-ervaringen.

Bekijk het artikel; Wat is een haptic suit? Voor meer informatie en koop aanbevelingen.

VR-mind control

VR-mind control

Ook al is de VR-mind control techniek nog niet zover als we hopen, wat Next Mind neer heeft gezet is bizar gaaf! Ze hebben het voor elkaar gekregen om een aantal VR-ervaringen aan te kunnen sturen met je gedachte! De Next Mind kit is helaas nog een development kit, maar belooft grootse dingen.

Bekijk het artikel over VR-mind control voor de gave toepassingen die het nu al heeft!

VR-loopband

VR-loopband
Bron: KatVR

Als je alle bovenstaande accessoires hebt gezien zal je vast denken, zijn er ook al mogelijkheden om het rondlopen in een virtuele omgeving te bewerkstelligen zonder daarvoor een VR-controller nodig te hebben? Jazeker die mogelijkheden zijn er. Een daarvan is een VR-loopband. Je hebt 2 soorten VR-loopbanden, de een heeft een schuif systeem, de ander heeft meerdere kleine loopbanden die het mogelijk maken om in elke richting te kunnen lopen.

Kijk voor meer informatie in het artikel over VR-loopbanden.

VR-schoenen

VR-schoenen
Bron: CyberShoes

Als laatste, een toevoeging op loopbewegingen in virtual reality, de VR-schoenen. Het is eigenlijk de goedkopere oplossing om te kunnen lopen in VR. De VR-loopband is namelijk best duur (vanaf $1000) terwijl de VR-schoenen van Cybershoes slechts $299 (op het moment van schrijven). Het enige nadeel is dat je voor de Cybershoes moet zitten op een soort verlaagde barkruk, aangezien de techniek er niet voor zorgt dat je op dezelfde plek blijft staan als je loopt.

Koop jouw VR-schoenen bij Cybershoes voor $299!

De ultieme VR-ervaring

Stel je voor je hebt een VR-headset met face tracking, VR-controllers met haptic feedback die je in een VR-geweer kan stoppen, daarbij heb je VR-handschoenen waarmee je met handgebaren signalen naar je medespelers kunt geven, VR-motion trackers die ervoor zorgen dat je kunt springen en bukken, een haptic suit dat de weersomstandigheden naspeelt en laat voelen wanneer je beschoten wordt en als laatste een VR-loopband om rond te kunnen lopen en rennen terwijl je fysiek op dezelfde plek blijft staan. Hoe merk je dan nog het verschil tussen de realiteit en virtual reality?

Deel:

Meest populaire posts:

Rens

Rens

Metaverse & Tech enthousiast! Business Innovator van oorsprong, gaat goed op efficiëntie en heeft een hart voor technologie.

Ik heb een hekel aan dit soort meldingen, maar zal het zelf helaas ook moeten doen: Alle uitingen van dit platform komen voort uit mijn eigen mening en zijn dus geen financieel advies! Houd a.u.b. in de gaten dat de Metaverse, crypto  & NFT markt snel beweegt, waardoor sommige informatie achterhaald kan zijn. Doe altijd je eigen onderzoek! Gr. Rens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar ben je naar op zoek?

Meest populair:

Meta Quest 3

De Meta Quest 3 komt eraan

Meta brengt de Meta Quest 3 (ook wel Oculus Quest 3 genoemd, Oculus is overgenomen door Meta (Facebook)) aankomende herfst op markt. Deze MR(Mixed Reality)-headset

Lees meer