Beste Standalone VR-brillen 2023

Er verschijnen tegenwoord steeds betere VR-brillen (VR-headsets), de beste zijn nog altijd VR-brillen voor PC, toch zijn er ook een aantal standalone VR-brillen die dicht in de buurt komen. De reden dat PC VR-brillen nog altijd het beste zijn is omdat de VR-bril gebruik kan maken van de verwerkingskracht van de PC, iets wat een standalone VR-bril niet kan. Dit betekent dat een standalone bril zelf sterke hardware in de bril moet hebben om dezelfde ervaring te verschaffen. Je wil alleen niet teveel verwerken in de bril omdat hij dan zwaarder wordt, dat gaat ten koste van het draag comfort. Standalone bril ontwikkelaars staan dus voor een moeilijke uitdaging, al komen ze dus al een heel eind!

Wat is een standalone VR-bril?

Het is een VR-bril waarbij je niet verbonden zit aan een ander apparaat zoals een PC of laptop. Een standalone bril geeft je de ruimte om vrij te kunnen bewegen, wat de ervaring van VR-gaming een stuk leuker en intensiever kan maken.

De beste Standalone VR-bril: Oculus Quest 2

Bron: Oculus

Specificaties

Prijs: €349

Geluid: Ingebouwde speakers

Schermtype: LCD

Verversingssnelheid: 90 hz

Voordelen

+ Hoge resolutie.

+ Meer dan 600 games door de Oculus GO app.

+ Controllers meegeleverd.

Nadelen

– Je hebt een Facebookaccount nodig om hem te gebruiken.

– Batterij gaat niet heel lang mee, gaat ongeveer 3 uur mee.

– 1 seconde vertraging via Bluetooth

De beste standalone bril is de Oculus Quest 2. De resolutie van deze VR-bril is bijna 4k waardig, het zorgt voor een levensechte ervaring! Er zitten camera’s in de bril waardoor er een six degrees of freedom principe wordt gecreëerd, dit zorgt ervoor dat al je bewegingen worden gevolg, waardoor de bril herkent of je springt, draait of bukt. Wat ervoor zorgt dat er een stuk meer mogelijkheden zijn in de games die je speelt. En dat voor maar 449 euro. Het grootste voordeel van deze bril is dat er al meer dan 600 games aanwezig zijn in de Oculus Store die perfect werken met de Oculus Quest 2, je moet voor veel games echter wel eenmalig betalen. Het grootste voordeel is ook meteen het grootste nadeel; Je moet persé met een Facebookaccount ingelogd zijn om hem te kunnen gebruiken, je betaalt dus ook deels met je data aan Meta.

Koop hem nu bij cooblue!

Stadalone VR-bril zonder Facebook account: HTC Vive Focus 3

Bron: HTC

Specificaties

Prijs: €1360

Geluid: Ingebouwde speakers

Schermtype: LCD

Verversingssnelheid: 90 hz

Voordelen

+ Dubbele beeldresolutie van de Oculus Quest 2.

+ Sterke add-ons; Eye tracker, Face tracker, Wrist tracker & verwisselbare batterij

+ Controllers meegeleverd.

+ Er past een bril onder de headset.

Nadelen

– Bedoeld voor de zakelijke VR-markt

– 1 seconde vertraging via Bluetooth

– Kan niet spelen en opladen tegelijk

De HTC Vive Focus 3 verslaat de Oculus Quest 2 op bijna alle vlakken, maar is ook bijna 3x zo duur. Ook is de Oculus Quest 2 meer voor entertainment en gamen gemaakt, terwijl de HTC Vive Focus 3 meer gemaakt is voor de zakelijke markt, denk aan operaties, virtuele meetings en instructies. De HTC Vive Focus 3 heeft dan ook geen toegang tot de 600 games van Meta. Wel kan er gebruik gemaakt worden van SideQuest, een platform wat veel VR-games aanbiedt. Ook heeft de HTC Vive Focus 3 de mogelijkheid om voor games gebruikt te worden, alleen moet hij dan alsnog aangesloten worden op een device, wat het hele idee van een standalone vr-bril weghaalt.

Koop hem nu bij Vive!

Toch niet wat je zoekt?

Bekijk de beste VR-brillen voor andere devices:

Ook AR-brillen zijn verrassend ver!

Je zou denken dat augmented reality (AR) nog lang niet is waar het moet zijn, maar augmented reality is al verder dan je denkt. Bekijk de Nreal Air AR-bril maar eens. Dit is een augmented reality bril van onder de 400 euro!

En dat is nog niet alles wat augmented reality kan, neem maar eens een kijkje naar de beste AR-brillen van het moment!

Deel:

Meest populaire posts:

Rens

Rens

Metaverse & Tech enthousiast! Business Innovator van oorsprong, gaat goed op efficiëntie en heeft een hart voor technologie.

Ik heb een hekel aan dit soort meldingen, maar zal het zelf helaas ook moeten doen: Alle uitingen van dit platform komen voort uit mijn eigen mening en zijn dus geen financieel advies! Houd a.u.b. in de gaten dat de Metaverse, crypto  & NFT markt snel beweegt, waardoor sommige informatie achterhaald kan zijn. Doe altijd je eigen onderzoek! Gr. Rens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar ben je naar op zoek?

Meest populair:

Meta Quest 3

De Meta Quest 3 komt eraan

Meta brengt de Meta Quest 3 (ook wel Oculus Quest 3 genoemd, Oculus is overgenomen door Meta (Facebook)) aankomende herfst op markt. Deze MR(Mixed Reality)-headset

Lees meer