Beste VR-brillen voor PC 2023

Er komen steeds meer mogelijkheden voor VR-brillen, zo kun je tegenwoordig honderden games spelen, virtuele werelden bezoeken, een film kijken, sporten, mensen ontmoeten over de hele wereld en werk gerelateerde trainingen op afstand volgen. Hier speelt de trend rondom de metaverse (Wat is de metaverse?) natuurlijk een grote rol in! Nu zijn er heel wat verschillende soorten VR-brillen, zoals brillen voor pc’s, voor gameconsoles, voor Android smartphones, voor Apple smartphones en de laatste genaamd ‘standalone’ brillen waarbij je geen extra device nodig hebt. En ze kunnen ook heel erg in prijsklasse verschillen, dus des te belangrijker om te letten op de prijs / kwaliteit verhouding. In dit artikel zoom ik in op de beste VR-brillen voor PC in 2023.

Handige linkjes:

HTC Vive Cosmos Elite

Bron: HTC

Specificaties

Prijs: €700-800

Console: PC & laptop

Geluid: Ingebouwde speaker

Schermtype: LCD

Verversingssnelheid: 90 hz

Voordelen

+ Uitklapsysteem waardoor je hem niet op en af hoeft te zetten als je hem even niet gebruikt.

+ Trackingsysteem ondersteunt 6 degress of freedom, waardoor je bewegingen nog preciezer geregistreerd worden.

+ Verstelbare hoofdband met draaiknop, voor eenvoudig verstellen.

Nadelen

– Je PC of laptop heeft minimaal een NVIDIA GeForce GTX 1060 (videokaart) nodig om te kunnen functioneren

– Werkt alleen op PC of laptop.

– Andere kabel nodig dan de standaard kabel voor een draadloze ontvanger

De HTC Vive Cosmos Elite is een echte gaming VR-bril, hij is erg geavanceerd en precies, iets wat je voordeel geeft ten opzichte van je tegenstanders. Hij heeft daarom ook minimaal een pc of laptop met een NVIDIA GeForce GTX1060 nodig om fatsoenlijk te kunnen functioneren. De headset heeft een ingebouwde speaker, je hebt dus geen extra headset nodig. Door het kantelsysteem van de bril hoef je de bril niet af te doen als je hem even niet gebruikt. Ook zijn de lenzen te verstellen om altijd op een optimale scherpte te kunnen gamen. Al met al is het een zeer comfortabele en complete bril voor een relatief zachte prijs, je zal met deze bril de komende 5 jaar optimaal kunnen gamen!

Koop hem nu voordelig bij Amazon!

Vind je hem iets te duur? Koop dan zijn goedkopere broertje: HTC Vive Cosmos!

Valve Index

Bron: Vinculo Geek

Specificaties

Prijs: €539

Console: PC & laptop

Geluid: Ingebouwde speaker

Schermtype: LCD

Verversingssnelheid: 120 hz

Voordelen

+ Erg comfortabel, gewicht is goed gebalanceerd

+ Erg sterke hardware

+ Een experimentele modus voor 144 hz

+ De ingebouwde speakers leveren hoge kwaliteit surroundsound en noice canceling

+ De nieuwe controllers hebben finger tracking

Nadelen

– Er zijn nog weinig implementaties waar je finger tracking voor kan gebruiken

De Valve Index heeft prachtig beeld, de dubbele RGB-lcd’s met een resolutie van 1440 x 1600 in combinatie met de 120 hz waar deze VR-headset mee werkt, zorgt voor een levensechte beleving. De bril is gemaakt om zo lang mogelijk te kunnen spelen, hij is qua gewicht perfect uitgebalanceerd, heeft het zogenaamde; ‘Off-earimmersie’, wat betekent dat de luidsprekers de oren niet raken, wat zorgt voor een zo natuurlijk mogelijke beleving. Ook zijn de hoofdomvang, kijkhoek, oorpositie, pupil- en oog-lens-afstand aan te passen, zodat iedereen het zelfde comfort kan bereiken. Het leuke aan de Valve Index is dat de makers ruimte over hebben gelaten voor experimenten, zo kun je de bril in een experimentele modus met 144 hz laten draaien, wat zorgt voor nog hogere frame-rates. Ook is er een uitbreidingsplek aan de voorkant gemaakt door middel van een USB 3 type-a-poort, waar je extra apparaten of hardware mee zou kunnen verbinden.

Wil je een VR-bril die de ultieme VR-experience kan creëren met wat aanpassingen? Kies dan voor deze!

Koop hem in de Steam Store!

Primax Vision 8k X

Bron: Primax

Specificaties

Prijs: €1470

Console: PC & laptop

Geluid: Ingebouwde speaker

Schermtype: CLPL

Verversingssnelheid: 110 hz

Voordelen

+ 200 graden kijkveld

+ 3D stereo surroundsound

+ Verstelbare hoofdband met draaiknop, voor eenvoudig verstellen.

Nadelen

– De bril is niet optimaal uitgebalanceerd

De Primax Vision 8K X komt het dichtste bij je natuurlijk kijkbeeld. Je kunt met deze VR-bril namelijk 200 graden zien zonder je hoofd te hoeven draaien! Het voordeel hiervan is dat je in-game een stuk meer ziet dan je tegenstanders en dus ook een stuk sneller kan reageren. De bril heeft niet de hoogste refresh rate, maar 110 hz is genoeg voor een levensechte ervaring. Ook deze bril heeft een 3D stereo surroundsound en verstelbare lensafstand. Verder doet de bril wat het moet doen en zijn er uitbreidingsmogelijkheden om te voldoen aan de volledige SteamVR tracking module.

Wil je het grootste kijkveld? Kies dan de Primax Vision 8K X!

Koop hem bij Primax!

Meta Quest 2

Bron: Oculus

Specificaties

Prijs: €399

Geluid: Ingebouwde speakers

Schermtype: LCD

Verversingssnelheid: 90 hz

Voordelen

+ Hoge resolutie.

+ Meer dan 600 games door de Oculus GO app.

+ Controllers meegeleverd.

Nadelen

– Je hebt een Facebookaccount nodig om hem te gebruiken.

– Batterij gaat niet heel lang mee, gaat ongeveer 3 uur mee.

– 1 seconde vertraging via Bluetooth

De Oculus Quest 2 is de beste standalone bril, maar met Oculus Link is het ook een erg goede VR-bril voor pc. De resolutie van deze VR-bril is bijna 4k waardig, het zorgt voor een levensechte ervaring! Er zitten camera’s in de bril waardoor er een six degrees of freedom principe wordt gecreëerd, dit zorgt ervoor dat al je bewegingen worden gevolg, waardoor de bril herkent of je springt, draait of bukt. Wat ervoor zorgt dat er een stuk meer mogelijkheden zijn in de games die je speelt. En dat voor maar 399 euro. Het grootste voordeel van deze bril is dat er al meer dan 600 games aanwezig zijn in de Oculus Store die perfect werken met de Oculus Quest 2, je moet voor veel games echter wel eenmalig betalen. Het grootste voordeel is ook meteen het grootste nadeel; Je moet persé met een Facebookaccount ingelogd zijn om hem te kunnen gebruiken, je betaalt dus ook deels met je data aan Meta.

Koop hem nu bij cooblue!

Meta Quest Pro

Specificaties

Prijs: €1799,99

Console: PC & laptop

Geluid: Ingebouwde speaker

Schermtype: LCD

Verversingssnelheid: 90 hz

Voordelen

+ Geavanceerde mixed reality functies

+ Perfect uitgebalanceerd qua gewicht

+ Controllers kunnen zelfs op je knijpbewegingen reageren

+ Face tracking

+ Zowel VR als AR

Nadelen

– Voornamelijk gericht op werk

– Niet de beste batterij

De Meta Quest Pro is het beste werkpaard. Het is een van de geavanceerdste VR-brillen met de mogelijkheid tot Mixed Reality. Mixed Reality zorgt ervoor dat je de connectie met de echte wereld niet verliest terwijl je in de virtuele wereld zit. Je kunt bijvoorbeeld samen een ontwerp maken, beide in je eigen ontwerpruimte, maar wel dezelfde 3d tekening voor je neus. De Meta Quest Pro is ook goed geschikt voor gaming ook al focust Meta vooral op werkgerelateerde functies met de Meta Quest Pro. De Meta Quest Pro is de eerste bril die fatsoenlijk gebruik kan maken van zowel VR als AR en dat maakt hem uiterst aantrekkelijk.

Extra video met voorbeelden van Mixed Reality:

Koop de Meta Quest Pro bij Meta!

Toch niet wat je zoekt?

Bekijk de beste VR-brillen voor andere devices:

Toch liever een AR-bril?

Een augmented reality (AR) bril sluit jouw omgeving niet volledig van je af zoals een VR-bril doet. Ook zijn AR-brillen tegenwoordig al verder dan je denkt. Bekijk bijvoorbeeld de Nreal Air AR-bril:

Bron: The Tech Chap

Geïnteresseerd? Bekijk dan de 6 beste AR-brillen! Ook geef ik je in dit artikel de geruchten over de AR-brillen van Meta & Apple.

Deel:

Meest populaire posts:

Rens

Rens

Metaverse & Tech enthousiast! Business Innovator van oorsprong, gaat goed op efficiëntie en heeft een hart voor technologie.

Ik heb een hekel aan dit soort meldingen, maar zal het zelf helaas ook moeten doen: Alle uitingen van dit platform komen voort uit mijn eigen mening en zijn dus geen financieel advies! Houd a.u.b. in de gaten dat de Metaverse, crypto  & NFT markt snel beweegt, waardoor sommige informatie achterhaald kan zijn. Doe altijd je eigen onderzoek! Gr. Rens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar ben je naar op zoek?

Meest populair:

Meta Quest 3

De Meta Quest 3 komt eraan

Meta brengt de Meta Quest 3 (ook wel Oculus Quest 3 genoemd, Oculus is overgenomen door Meta (Facebook)) aankomende herfst op markt. Deze MR(Mixed Reality)-headset

Lees meer