De Meta Quest 3 komt eraan

Meta brengt de Meta Quest 3 (ook wel Oculus Quest 3 genoemd, Oculus is overgenomen door Meta (Facebook)) aankomende herfst op markt. Deze MR(Mixed Reality)-headset is de upgrade van de Meta Quest 2. De Meta Quest 2 maakt enkel gebruik van Virtual Reality, de Meta Quest 3 maakt zowel gebruik van Virtual Reality als van Augmented Reality, door de toevoeging van camera’s aan de bril en een sterkere chip. Meta heeft het design van de headset 40% minimalistischer gemaakt, waardoor je meer comfort ervaart.

Specificaties van de Meta (Oculus) Quest 3

De Meta Quest 3 begint met een geheugen van 128GB, verder is er nog niets duidelijk over een mogelijk 256GB en 512GB model.

De nieuwe MR-headset zal gebruik maken van een nieuwe generatie Qualcomm Snapdrag chip, speciaal aangepast voor de Meta Quest. De grafische kwaliteit zal hierdoor 2x zo hoog worden.

Over de resolutie is nog niets bekend, maar ik zou niet verbaasd zijn als dit 4,128 bij 2208 pixels zal worden.

Ik verwacht dat de “refresh rate” minimaal 120Hz zou zijn, er is een mogelijkheid dat Meta zich uitslooft vanwege de komende concurrentie van Apple en het heeft verhoogd naar 144Hz wat nodig is voor sommige VR-games.

De camera’s die zijn toegevoegd om voor de AR-functie stellen je in staat om de buitenwereld in kleur te blijven zien.

Nieuwe Meta Quest 3 design

Het design van de Meta Quest 3 is 40% minimalistischer gemaakt voor extra comfort. Meta meldt het design volledig van binnen tot buiten aangepast te hebben.

Meta heeft het materiaal verbeterd op het gebied van flexibiliteit.

Ook lijkt het erop dat ze een draaiwiel aan de onderkant van de headset hebben toegevoegd om de IPD (afstand tussen je pupillen) aan te passen

Als laatste hebben ze het gezichtsschild aangepast zodat de bril beter op je gezicht aansluit, waardoor erg geen licht van buitenaf langs kan komen.

Ook heeft Meta de controllers minimalistischer en ergonomischer gemaakt + ze hebben de haptic feedback van de controllers naar een nieuw level gebracht.

Hoeveel gaat de Meta (Oculus) Quest 3 kosten?

De prijs van Meta Quest 3 is $499 in de US, in Europa zal de prijs van de Meta Quest 3 starten op €569,99.

Release date Meta (Oculus) Quest 3

Mark Zuckerburg heeft gemeld dat de MR-headset aankomende herfst uitkomt, en daarbij verteld dat er meer duidelijk wordt bij de Meta Connect conference op 27 september. De Meta Quest 2 kwam uit op 13 oktober, dus er is een kans dat de Meta Quest 3 ook rond deze tijd uit zal komen.

De Meta (Oculus) Quest 2 wordt in prijs verlaagd

Met de komst van de Meta Quest 3 verlaagt Meta de prijs van de Meta Quest 2 naar $299.

Beste films om met de Meta Quest 3 te kijken

In samenwerking met BingeTime hebben we de top 10 beste VR-films gemaakt!

Deel:

Meest populaire posts:

Rens

Rens

Metaverse & Tech enthousiast! Business Innovator van oorsprong, gaat goed op efficiëntie en heeft een hart voor technologie.

Ik heb een hekel aan dit soort meldingen, maar zal het zelf helaas ook moeten doen: Alle uitingen van dit platform komen voort uit mijn eigen mening en zijn dus geen financieel advies! Houd a.u.b. in de gaten dat de Metaverse, crypto  & NFT markt snel beweegt, waardoor sommige informatie achterhaald kan zijn. Doe altijd je eigen onderzoek! Gr. Rens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar ben je naar op zoek?

Meest populair:

Meta Quest 3

De Meta Quest 3 komt eraan

Meta brengt de Meta Quest 3 (ook wel Oculus Quest 3 genoemd, Oculus is overgenomen door Meta (Facebook)) aankomende herfst op markt. Deze MR(Mixed Reality)-headset

Lees meer