De VR-loopband, breid jouw VR-ervaring uit en blijf fit!

Virtual Reality (VR) loopbanden zijn een revolutionaire manier om fit te blijven. Voor de sporters onder ons is dit top, met een VR-loopband kun je genieten van de voordelen van bijvoorbeeld hardlopen, zonder de weersomstandigheden of beperkingen van je fysieke omgeving. Ik denk dat dit voor de gamers nog een veel grotere game-changer gaat zijn. Zij kunnen nu namelijk hun favoriete shooter spelen en tegelijkertijd fit blijven! Met deze loopbanden kun je virtueel deelnemen aan shooters die lijken op Call of Duty of grappige WipeOut achtige spelletjes zoals Fall Guys. In dit artikel bespreken we wat een VR-loopband is, hoe het werkt, welke soorten er zijn en waar je er een kunt kopen. Dus lees snel verder!

Wat is / hoe werkt een VR-loopband?

Bron: Kat Walk

Er zijn momenteel twee soorten VR-loopbanden. De een gebruikt een schuifmechanisme om de gebruiker te laten bewegen, de ander gebruikt een loopband mechanisme zoals we dat kennen, alleen kan het mechanisme dan meerdere kanten op.

De betaalbare variant, de Kat Walk C2, gebruikt het schuifmechanisme, deze is daardoor ook beter betaalbaar, de uitvoering heeft minder bewegende delen. Voor deze uitvoering zijn ook speciale schoenen nodig om goed te kunnen glijden. De gebruiker moet zich vast maken aan een bevestigingsstang die hem op zijn plaats houdt. De Kat Walk C2 heeft in tegenstelling tot zijn voorganger de Kat Walk C zelfs een uitklapbare stoel voor racespellen of om uit te rusten na een lange sessie.

De duurdere uitvoering van een VR-loopband, Infinadeck, maakt gebruik van een techniek waarbij vele kleine rubberen banden gekoppeld zijn aan één grote rubberband, de kleine rubberen banden zorgen ervoor dat je naar links of recht kunt lopen terwijl de grotere rubberband ervoor zorgt dat je van voor naar achter kunt lopen. In plaats van een stang maakt deze VR-loopband gebruik van een soort hekwerk.

Bron: Inifinadeck

Waar kun je een VR-loopband kopen?

De enige loopband die ik momenteel zou aanraden is de Kat Walk C2, omdat je deze met alle grote merken die VR bieden, zoals PlayStation, Oculus, Vive, Steam & meer. De Kat Walk C2 kostte op het moment van schrijven $1299. Koop de Kat Walk C2 hier!

Bron: Kat VR

Een goedkoper fatsoenlijk alternatief zijn de Cybershoes, dit zijn een soort slippers die je over je eigen schoenen aandoet. Het verschil tussen een VR-loopband en de Cybershoes is dat je op je stoel blijft zitten en de loop bewegingen over de grond maakt. De Cybershoes kostte op het moment van schrijven $299,99. Koop de Cybershoes hier!

Bron: Cybershoes

Bekijk ook eens alle VR-accessoires

Er zijn heel wat VR-accessoires die jouw VR-ervaring levensecht kunnen maken, denk aan een haptic suit, VR-handschoenen of zelfs VR-mind control! Bekijk alle soorten VR-accessoires.

Ik hoop dat je versteld staat van de mogelijkheden in dit artikel! Heb je een vraag? Stel die dan in de comments verder naar onder.

Deel:

Meest populaire posts:

Rens

Rens

Metaverse & Tech enthousiast! Business Innovator van oorsprong, gaat goed op efficiëntie en heeft een hart voor technologie.

Ik heb een hekel aan dit soort meldingen, maar zal het zelf helaas ook moeten doen: Alle uitingen van dit platform komen voort uit mijn eigen mening en zijn dus geen financieel advies! Houd a.u.b. in de gaten dat de Metaverse, crypto  & NFT markt snel beweegt, waardoor sommige informatie achterhaald kan zijn. Doe altijd je eigen onderzoek! Gr. Rens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar ben je naar op zoek?

Meest populair:

Meta Quest 3

De Meta Quest 3 komt eraan

Meta brengt de Meta Quest 3 (ook wel Oculus Quest 3 genoemd, Oculus is overgenomen door Meta (Facebook)) aankomende herfst op markt. Deze MR(Mixed Reality)-headset

Lees meer