Verdien Basic Attention Tokens (BAT) met de Brave-browser

Momenteel verkopen browsers zoals Google Chrome jouw data zodra jij gratis gebruikt maakt van hun browser. Brave maakt hier verandering in, jij kan vanaf nu jouw eigen data verkopen voor Basic Attention tokens (BAT) als je dat wilt! Deze BAT coins kun je direct omwisselen voor euro’s. De Brave browser zorgt voor volledige privacy veiligheid, blokkeert alle advertenties en zorgt voor een 3x zo snelle internet browser. De Brave-browser past perfect in de Web 3.0 (Wat is web 3.o?) gedachte en gaat de toekomst van browsers zijn! Ik ben nog nooit zo snel overgestapt.

Bron: Brave

Handige linkjes:

Wat is Brave?

Brave bestaat uit;

  • Brave Browser: De privacy-first browser waar het allemaal om gaat, een browser die jou betaald voor het gebruiken van jouw data.
  • Brave Search: Een zoekmachine die geen data verzameld of bewaard waardoor de data ook niet verkocht of gestolen kan worden.
  • Brave Wallet: Een blockchain wallet vergelijkbaar met MetaMask alleen dan standaard ingebouwd in de Brave browser voor extra beveiliging.
  • Basic Attention Token (BAT): De cryptocurrency die het platform aandrijft, als je jouw data verkoopt krijg je er BAT coin voor terug.
  • Brave Advertisement: Gebaseerd op real-time bevindingen van de website zonder dat er een server tussen zit die alles opslaat.
Brave-browser verdienmodel

Adverteerders kopen BAT coins en bieden daarmee op advertentieplekken op websites. Zodra er een advertentie wordt laten zien aan een gebruiker gaat er een deel van de geboden BAT coins naar de gebruiker op wie de ads gericht zijn en het andere deel gaat naar de maker van de content (in dit geval de website-eigenaar). Dit zorgt voor het win-win-win model waar Brave op doelt, dat is ook waarom de Basic Attention Token 3 zeides heeft:

Brave deelt zelf ook mee in de winst wat het eigenlijk een win-win-win-win model maakt. Brave krijgt fee’s over elke transactie.

Hoe werkt de Brave-browser?

Brave is gemaakt door niemand minder dan Brendan Eich de maker van Javascript en co-founder van Mozilla, de perfecte persoon voor het omgooien van het internet! De Brave-browser is een normale browser met een ingebouwde ad-blocker en cryptowallet die de browser veiliger en 3x zo snel maakt dan andere browsers. Ads maken je site namelijk 3x zo traag, omdat de ads eerst geladen worden en daarna pas de content waar naar gezocht werd.

Door de cryptowallet-functie die standaard in de Brave-browser zit en dus niet met een extensie hoeft worden toegevoegd, is de browser op dat gebied veiliger dan andere browsers. De wallet-techniek wordt namelijk door Brave beheert en kan dus aan alle veiligheidswensen voldoen. Verder zorgt deze wallet-functie ervoor dat gebruikers van het netwerk op een makkelijke manier beloond kunnen worden en de creators die ze interessant vinden kunnen belonen in de vorm van Basic Attention Tokens zonder dat ze er zelf geld op hoeven te zetten. Ze kunnen namelijk zelf BAT verdienen door advertenties aan te zetten en vervolgens deze hoeveelheid BAT uitgeven als fooi aan creators die ze volgen.

Het fijne aan het overstappen op de Brave-browser is dat je alle settings van andere browsers als Google Chrome met één klik in de Brave-browser kan implementeren. Ook kan je binnen de Brave-browser gewoon de Googlezoekmachine blijven gebruiken. Waardoor je er bijna niets van merkt dat je de Brave-browser gebruikt.

Waar beschermt de Brave-browser je tegen?

Zoals je hieronder in de afbeelding ziet beschermt Brave je tegen heel wat trackers:

Bron: Brave

In de tijd dat ik dit artikel schreef (6 uur) heeft Brave me het volgende bespaard:

Bron: Brave-browser homescreen

Hoeveel verdien je per maand met de Brave-browser?

Natuurlijk een belangrijke vraag, hier wil iedereen antwoord op: Je verdiend momenteel (op het moment van schrijven) in deze bearmarket als gemiddelde gebruiker 20 euro per maand.

Dit klinkt als weinig maar besef het volgende; We zitten momenteel in een bearmarket wat betekent dat cryptocurrencies laag staan, wat betekent dat je meer BAT coins krijgt omdat de coin van mindere waarde is. Als je deze coins spaart en de bullmarket start dan worden alle gespaarde coins ineens een stuk meer waard. BAT staat op het moment van schrijven op 0,34 dollar. BAT stond op zijn hoogst in de bullmarket op 1,90!

Wat als je in de bullrun uitcasht? 1,9 (hoogste prijs) /0,34×20= 111 euro per maand! En dat voor niets anders te doen dan de Brave-browser te gebruiken.

Hoe gebruik je de Brave-browser?

Ga naar Brave.com en download daar de browser.

De guide wijst zichzelf, maar zorg in ieder geval dat je bij de volgende opties oplet:

Deze optie krijg je direct nadat je de download van de browser voltooid hebt:

Zorg dat je hier jouw meest gebruikte browser instellingen kiest zodat Brave-browser werkt zoals je bij andere browsers gewend bent.

Zodra je de welkomstour hebt gehad kom je op het homescreen van de browser terecht. Klik op het BAT logo:

Klik vervolgens op het instellingenicoontje om jezelf te verifiëren zodat je BAT kan claimen zodra je genoeg gespaard hebt:

Kies hier voor Gemini, deze walletservice is het makkelijkst en kost je geen geld:

Daarna klik je weer op het BAT logo boven in de url balk en vervolgens op instellingen:

Zorg dat Brave-privéadvertenties aan staan:

En zorg dat Auto-Contribute uitstaat! Anders geeft Brave automatisch fooi aan pagina’s die jij bezoekt van jouw eigen gespaarde BAT:

Dat was het, nu krijg je elke maand gratis BAT!

Wil je nog meer instellingen veranderen, zoals het aantal advertenties, de vormgeving van de browser, de ad-blockers, de beveiliging etc. Type dan voor het gemak brave://settings/ in de url balk als je in de Brave-browser zit.

Deel:

Meest populaire posts:

Rens

Rens

Metaverse & Tech enthousiast! Business Innovator van oorsprong, gaat goed op efficiëntie en heeft een hart voor technologie.

Ik heb een hekel aan dit soort meldingen, maar zal het zelf helaas ook moeten doen: Alle uitingen van dit platform komen voort uit mijn eigen mening en zijn dus geen financieel advies! Houd a.u.b. in de gaten dat de Metaverse, crypto  & NFT markt snel beweegt, waardoor sommige informatie achterhaald kan zijn. Doe altijd je eigen onderzoek! Gr. Rens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar ben je naar op zoek?

Meest populair:

Meta Quest 3

De Meta Quest 3 komt eraan

Meta brengt de Meta Quest 3 (ook wel Oculus Quest 3 genoemd, Oculus is overgenomen door Meta (Facebook)) aankomende herfst op markt. Deze MR(Mixed Reality)-headset

Lees meer