Wat is een Haptic Suit?

Wil je je virtuele game-ervaringen naar een hoger niveau tillen? Dan zou je eens kunnen kijken naar een haptic suit. Een haptic suit is een pak dat is gemaakt om je lichaam te laten voelen wat er in je game gebeurt. Het maakt gebruik van haptic feedback, dit is een speciale technologie die bewegingssensoren, vibraties, en warmte kan gebruiken om je een echt gevoel te geven als je een verrichting doet in virtual reality. Als je een haptic suit combineert met een van de vele soorten VR-brillen en andere VR-accessoires dan krijg je dé ultieme Virtual Reality ervaring.

Met een haptic suit, kun je bijvoorbeeld voelen hoe hard je een vijand geraakt, de warmte van een brand, of de vibraties van een motor. Als je een haptic suit aantrekt, kun je ervaringen voelen die je nooit eerder hebt gevoeld.

Je kunt een haptic suit gebruiken voor vrijwel elk type game. Het is bijvoorbeeld perfect voor actie- en avonturenspellen waar je in een virtuele wereld bent. Je kunt ook een haptic suit gebruiken voor simulatie- en strategiegames, waar je het gevoel hebt alsof je echt in het spel bent.

TESLASUIT is een van de voorlopers op het gebied van haptic suits, hier heb je een filmpje van hoe een haptic suit werkt:

Bron: CNET

De technologie in een Haptic Suit

De technologie achter een haptic suit is geweldig. Het pak bestaat uit een aantal sensoren die met je lichaam verbonden zijn. De sensoren zorgen ervoor dat je de sensaties die je in het spel voelt, ook echt kunt voelen. Als je een haptic suit aantrekt, kun je je games op een nieuwe manier ervaren. Je zult je meer betrokken voelen bij wat er in het spel gebeurt, en je kunt echt voelen wat er gebeurt.

Het gebruik van een haptic suit kan ook helpen om je prestaties te verbeteren. Door de realistische sensaties van het pak, kun je meer op je spel focussen en meer leren over wat er gebeurt. Als je op zoek bent naar een manier om je game-ervaring naar een hoger niveau te tillen, dan is een haptic suit een geweldige optie. Het pak zal je helpen om je games op een nieuwe manier te ervaren, en je prestaties te verbeteren.

Wat is Haptic Feedback precies?

Een haptic suit maakt gebruik van haptic feedback, haptic feedback is een technologie die het gevoel van aanraking overbrengt aan de gebruiker van een apparaat. Het is een manier om het gebruik van een apparaat te verbeteren door het gevoel van aanraking toe te voegen aan een interactie.

Je bent waarschijnlijk al vaker in aanraking geweest met haptic feedback ook al had je dat niet door. Haptic feedback wordt vaak gebruikt in apparaten met aanraakschermen, zoals smartphones en tablets. Wanneer een gebruiker een knop op het scherm aanraakt, wordt er een trilling of een ander fysiek gevoel gegenereerd om de gebruiker te laten weten dat de actie is voltooid. Dit kan worden gebruikt om de gebruiker krachtigere feedback te geven dan alleen visuele feedback, waardoor een meer natuurlijke en intuitieve interactie ontstaat.

Smartphones maken hier al gebruik van (als je dit aan hebt staan in ieder geval) door een vibratie te genereren als je iets aanklikt. Een ander goed voorbeeld zijn game controllers, deze genereren vibraties als je in een race spel offroad gaat of in een shooter geraakt wordt door een kogel.

Wat kun je allemaal met een haptic suit?

Hieronder een aantal manieren hoe haptic suits ingezet kunnen worden.

  • Ervaren hoe het is om in een ruimteschip te zitten, met alle g-krachten die je zou ervaren bij het starten en landen.
  • Patiënten helpen met revalidatie of zelfs helpen bij het herstellen van een lichaamsdeel.
  • Kunstenaars in staat te stellen hun werk meer levendig te maken.
  • Mensen helpen met het leren van motorische vaardigheden, zoals het besturen van een auto of dingen te bouwen.
  • Soldaten helpen bij de training en oefeningen.
  • Het maken van een virtuele tour door een gebouw of andere plaats.
  • Meer realistische ervaring geven bij het kijken naar films of shows.
  • Mensen helpen bij het besturen van robots.
  • Mensen helpen bij het oefenen van hun taalvaardigheid door middel van interactieve oefeningen.

Waar kun je een haptic suit kopen?

Zoals al eerder benoemd is TESLASUIT een van de voorlopers in haptic suits, echter zijn hun haptic suits voor vel mensen onbetaalbaar, het pak kost namelijk 12000+ euro.

Als je een betaalbaar haptic suit wilt kopen kun je beter een kijkje nemen bij bHaptic, zij hebben haptic vests vanaf 299 USD, echter heb je dan dus alleen een vest, niet een heel pak. Maar een vest scheelt al veel voor je VR-ervaring.

Deel:

Meest populaire posts:

Rens

Rens

Metaverse & Tech enthousiast! Business Innovator van oorsprong, gaat goed op efficiëntie en heeft een hart voor technologie.

Ik heb een hekel aan dit soort meldingen, maar zal het zelf helaas ook moeten doen: Alle uitingen van dit platform komen voort uit mijn eigen mening en zijn dus geen financieel advies! Houd a.u.b. in de gaten dat de Metaverse, crypto  & NFT markt snel beweegt, waardoor sommige informatie achterhaald kan zijn. Doe altijd je eigen onderzoek! Gr. Rens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar ben je naar op zoek?

Meest populair:

Meta Quest 3

De Meta Quest 3 komt eraan

Meta brengt de Meta Quest 3 (ook wel Oculus Quest 3 genoemd, Oculus is overgenomen door Meta (Facebook)) aankomende herfst op markt. Deze MR(Mixed Reality)-headset

Lees meer