Wat is The Sandbox?

The Sandbox is een virtuele wereld waar spelers hun eigen games op de Ethereum-blockchain kunnen bouwen op land dat ze bezitten als een NFT (Wat is een NFT?). Spelers kunnen geld verdienen aan deze games door middel van The Sandbox coin genaamd Sand. The Sandbox is een soort kruising tussen Minecraft en Roblox, wat het zeer toegankelijk maakt om een game te creëren. The Sandbox creëert enkel de handvaten die spelers nodig hebben om eigen games te maken en zoekt ervaren partners die deze wereld kunnen verrijken. Wat ervoor zorgt dat The Sandbox een door spelers gegenereerde decentrale virtuele wereld is, de spelers hebben de touwtjes in handen.

Bron: The Sandbox

Handige linkjes:

Partners van The Sandbox

Zoals verteld zoekt The Sandbox partners die hun virtuele wereld kunnen versterken. Zo heeft Snoop Dogg zijn eigen SnoopVerse als podium in The Sandbox, hebben grote film producties zoals The Smurfs en The Walking Dead een plek om hun film/serie tot leven te brengen en heeft Adidas een plek om een brand experience te maken en hun kleding in 3D te tonen. En zo zijn er nog wel een paar voorbeelden.

The Sandbox partners
Bron: The Sandbox

Naar mijn mening is de belangrijkste partner toch wel Atari. Atari heeft in het verleden een enorme invloed gehad op arcade games en game consoles en is de perfecte partner om wederom een revolutie te ondersteunen in de game-industrie. Atari is van plan Rollercoaster Tycoon en Pong terug te brengen, Pong dit keer in 3D!

Het team achter The Sandbox

Het team achter The Sandbox heeft al heel wat ervaring. The Sandbox bestaat namelijk al een stuk langer alleen dan in de vorm van een 2D game die beschikbaar is op Android en IOS. Deze versie heeft meer dan 40 miljoen downloads en beschikt over een enorme community.

The Sandbox heeft 3 kantoren verspreid over de wereld, 1 in Argentinië, 1 in Frankrijk en 1 in Korea. In totaal heeft The Sandbox meer dan 24 FTE aan medewerkers en het team groeit maar door. Het team is onder leiding van CEO – Arthur Madrid en COO – Sebastian Borget, die ook president is van The Blockchain Game Alliance.

Door het ervaren team en het unieke concept heeft het team in de tweede fondsenwervingsronde geleidt door SoftBank Vision Fund 2, maar liefst 93 miljoen dollar binnengehaald om de open NFT-wereld uit te breiden. 93 MILJOEN dollar voor een game die nog niet volledig speelbaar is, dat is natuurlijk absurd, maar ook veel belovend.

Hoe kan je geld verdienen met The Sandbox?

Play-to-earn The Sandbox
Bron: The Sandbox

Zoals je kon zien in het eerste filmpje zorgt deze virtuele wereld voor heel wat nieuwe banen waar mensen ook daadwerkelijk geld verdienen. Er zijn bijvoorbeeld al creators die full-time geld verdienen met het ontwerpen van Sandbox games. Zelf zoek ik in een nieuw concept altijd de voordelen voor iedere stakeholder om te bepalen of het succesvol kan worden. Om het win-win-win scenario dat The Sandbox heeft gecreëerd verder uit te leggen gaan we de virtuele wereld benaderen vanuit 3 verschillende perspectieven:

  • Gamers
  • Creators
  • Land owners
  • Coin owners

Elk van deze perspectieven is interessant en verdient daadwerkelijk geld!

Gamers

Je vraagt je natuurlijk af: Hoe kunnen gamers nu geld verdienen aan The Sandbox? Het zit als volgt:

Ik zal het antwoord vertalen naar een game die de meesten wel kennen: Call of Duty. Call of Duty is een shooter waarin je oorlogje speelt. Door de game te spelen speel je wapenskins vrij, die je vervolgens kan gebruiken in de game. Wat nou als je deze skins kan verkopen aan andere spelers voor echt geld? Dat is dus mogelijk in The Sandbox.

The Sandbox heeft dit mogelijk gemaakt door gebruik te maken van blockchain technologie. Alle bezittingen in de wereld zijn NFT’s die gekocht en verkocht kunnen worden met Sand (hun eigen cryptocurrency).

Alles wat je vrijspeelt in The Sandbox kun je direct verkopen op de marktplaats, hiervoor krijg je Sand coins terug. Deze Sand coins kun je direct omwisselen voor echt geld via een exchange zoals Binance, Coinbase of Bitvavo (een Nederlandse exchange die ik zelf gebruik).

Ook kun je direct Sand tokens verdienen door achievements te behalen van The Sandbox zelf. Zo hebben meerdere gamers ruim 8.000 dollar aan Sand coins vrijgespeeld door achievements te behalen in de games van The Sandbox Alpha. Deze Alpha kon je alleen betreden als je de Alpha Pass had. De Pass kon je krijgen als je mee deed aan een raffle of in bezit was van Sandbox land.

Fun fact: De Alpha Pass is een NFT en werd op het begin voor ruim 16.000 dollar verkocht op OpenSea (grootste NFT-marketplace). Dat is dus het dubbele van wat je ervoor terug kreeg aan Sand!

Bron: The Sandbox

Ondertussen is ook Alpha seizoen 2 geëindigd. Dit keer was The Sandbox voor iedereen open en had je dus geen Alpha Pass nodig. Er waren meer dan 35+ experiences, die dit keer ook beschikbaar waren voor Mac OS! Ook waren er dit keer 200 Quests die je kon behalen en waarmee je een kans kreeg op een Alpha Season 2 pass. Als je een Alpha Pass had kon je wederom 1000 $SAND vrijspelen.

Alpha seizoen 3 is inmiddels ook geëindigd! Er waren weer leuke rewards te verkrijgen, vooral als je land en NFT’s bezat van de The Sandbox.

Momenteel is er een March Festival met een price pool van 1.000.000 $SAND waar je aan mee kunt doen tot 4 april. Er zijn in totaal 450.000 coins te verdienen in de events die ze hebben gepland.

Creators

Zoals ik vertelde zijn er mensen die momenteel fulltime geld verdienen aan het ontwerpen van games in The Sandbox. Er zijn namelijk heel wat grote NFT-projecten die een game of brand experience willen maken in The Sandbox om deel te zijn van de Metaverse (Wat is de Metaverse?). Deze bedrijven waaronder bijvoorbeeld Adidas hebben creators nodig om hun eigen game / brand experience te maken en betalen daar goed voor!

Naast het ontwerpen voor anderen kunnen creators natuurlijk ook zelf een game maken en daar geld aan verdienen. Als je een leuke game maakt die veel gamers aantrekt, kun je zelf NFT’s maken die gamers kunnen kopen en gebruiken in jouw game. Ook zou je tournoois kunnen creëren waar natuurlijk een klein percentage van het prijzengeld naar jezelf gaat.

Ook kun je enkel NFT’s maken met de VoxEdit functie, die NFT’s vervolgens aanbieden op de marktplaats, zodat andere creators of land owners die NFT’s dan weer kunnen gebruiken in hun eigen game.

VoxEdit The Sandbox
Bron: The Sandbox

Er zijn in ieder geval genoeg manieren om op een toegankelijke manier geld te verdienen als een creator. Het mooie eraan is dat The Sandbox het zo makkelijk heeft gemaakt dat iedereen vette bewegende NFT’s kan maken. Ik zou zeggen, geef het een kans en misschien heb je over een week wel een nieuwe fulltime baan!

Land owners

Sandbox virtual real estate

Land owners kunnen een game bouwen op het land dat ze bezitten of het land verhuren. Het land verhuren zal in de toekomst kunnen door een NFT. Deze NFT zal iemand moeten kopen om toegang te krijgen tot het land, vervolgens kan deze persoon door de NFT in zijn/haar wallet te hebben kunnen inloggen op The Sandbox en het land kunnen gebruiken om een game te kunnen bouwen. Deze NFT zal ervoor zorgen dat ze enkel de rechten hebben om het land aan te passen, zodat ze het land niet kunnen ‘jatten’.

Ook kunnen land owners het land vasthouden en verkopen zodra ze er een huis mee kunnen kopen in de echte wereld, hoe vet zou dat zijn! Er zijn al heel wat voorgangers geweest.

Coin owners

Heb je niet het kapitaal om land te kopen of de tijd om NFT’s te maken? Dan kun je in de crypto coin investeren. Het leuke aan de Sand coin is dat je hem kan staken via The Sandbox site. Je kunt jouw Sand coins een soort van vastzetten voor onbepaalde tijd op The Sandbox site, dit zorgt ervoor dat je een soort rente krijgt op je coins en dus passief inkomen genereert. Ook krijg je zo nu en dan een NFT van The Sandbox omdat je meedoet aan het stakingprogramma.

Waarom zouden ze dat doen? Het zorgt voor groei en stabiliteit van hun coin, als meerdere mensen hun coins vastzetten blijft de coin veel waard, het is een kwestie van vraag en aanbod. Door staking te bieden houden mensen de coin langer vast waardoor de vraag groter wordt dan het aanbod en gaat de prijs omhoog. Ook geeft het zekerheid, zodat ze voor de langere termijn grotere investeerders kunnen aantrekken. Want dat is een van de dingen die grotere investeerders willen zien, stabiele groei.

Het is aangeraden om Sand te staken via het Polygon netwerk, zodat je minder transactie kosten betaald, deze kunnen via het Ethernet-netwerk namelijk nog wel eens hoog oplopen.

Ga niet met geld staken wat je niet lang kan laten staan. Ik stake zelf ook Sand en merk dat het best wat tijd en geld kost om dit de eerste keer in gang te zetten, het resultaat is het zeker waard, als je het lang genoeg kan laten staan!

Conclusie

The Sandbox is een van mijn favoriete projecten in de Metaverse. Het heeft alles; het heeft een win-win-win-win model, het heeft een sterk en ervaren team en het heeft enorme partners. The Sandbox staat daarom ook op plek 2 in de top 10 virtuele werelden! Zodra de game zich voor iedereen zal openen en er heel wat games daadwerkelijk gemaakt en speelbaar zijn, zullen enorm veel mensen de vruchten van The Sandbox gaan plukken, mensen zullen plezier hebben, socializen en geld verdienen. Wat wilt men nog meer?

Deel:

Meest populaire posts:

Rens

Rens

Metaverse & Tech enthousiast! Business Innovator van oorsprong, gaat goed op efficiëntie en heeft een hart voor technologie.

Ik heb een hekel aan dit soort meldingen, maar zal het zelf helaas ook moeten doen: Alle uitingen van dit platform komen voort uit mijn eigen mening en zijn dus geen financieel advies! Houd a.u.b. in de gaten dat de Metaverse, crypto  & NFT markt snel beweegt, waardoor sommige informatie achterhaald kan zijn. Doe altijd je eigen onderzoek! Gr. Rens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar ben je naar op zoek?

Meest populair:

Meta Quest 3

De Meta Quest 3 komt eraan

Meta brengt de Meta Quest 3 (ook wel Oculus Quest 3 genoemd, Oculus is overgenomen door Meta (Facebook)) aankomende herfst op markt. Deze MR(Mixed Reality)-headset

Lees meer