Crypto (geld) van Bitvavo naar Trust wallet overzetten doe je zo

Crypto of geld overzetten van je Bitvavo wallet naar je Trust wallet is helaas niet even makkelijk als het betalen van een Tikkie. Het komt vaak voor dat mensen hun wallet adres niet kunnen vinden op Bitvavo, hun wallet adres niet kunnen vinden in hun Trust wallet of nog hulp nodig hebben met het opzetten van een Bitvavo of een Trust wallet. En sommige mensen willen gewoon even bevestiging dat ze het juiste doen voordat ze zomaar ergens duizenden euro’s naartoe sturen. Met deze handleiding is het zo gepiept en kun je het niet fout doen!

(Het is aangeraden alle stappen uit te voeren op een PC of laptop, aangezien sommige functies niet mogelijk zijn op een smartphone)

Gebruik deze handige linkjes om stappen over te slaan als je deze al een keer eerder voltooid hebt:

Stap 1: Een Bitvavo wallet aanmaken

Als je deze nog geen hebt, volg dan het aanmaken van een Bitvavo wallet artikel.

Stap 2: Een Trust wallet aanmaken

Als je deze nog geen hebt, volg dan het aanmaken van een Trust wallet artikel.

Stap 3: Trust wallet adres whitelisten bij Bitvavo

Om crypto over te kunnen sturen van Bitvavo naar Trust moet je van Bitvavo eerst het Trust wallet adres whitelisten (verfiëren). Dit doet Bitvavo zodat ze zeker weten dat je jouw assets naar een geldig adres sturen, als je jouw assets naar een verkeerd adres stuurt ben je ze kwijt en kan Bitvavo je niet helpen!

Klik in je Trust wallet op de “receive” button:

Zoek naar de cryptocurrency die je vanaf Bitvavo wilt gaan sturen, ik gebruik vaak Ethereum, tegenwoordig vallen de transactiekosten wel mee en ik wil uiteindelijk met Ethereum NFT’s kopen. Het kan een gedoe zijn en extra geld kosten als je uiteindelijk in je Trust wallet een coin om moet zetten. Dus ik raad je aan de coin te kiezen waar je uiteindelijk iets mee wilt doen, als je de transactiekosten kunt en wilt betalen.

Zodra je de coin hebt gevonden en erop hebt geklikt krijg je een scherm waarbij je jouw Ethereum adres kunt kopiëren, kopieer het adres:

Ga vervolgens naar Bitvavo in je browser van je PC of laptop, ga naar “Dashboard” scroll een beetje naar onder en zoek naar de coin die je wilt versturen:

Klik op de coin en klik vervolgens op “Withdraw”:

Klik vervolgens op “New adress”:

Kies het netwerk dat Trust wallet ondersteund, bij Ethereum is dit ERC-20.

Wil je een andere coin gebruiken? Kijk dan bij https://trustwallet.com/assets/ klik op de coin die je wilt gebruiken en lees welk netwerk ondersteund wordt.

Vervolgens kies je een naam die voor jezelf handig is, als je meerdere wallets hebt kan het nog wel eens een onduidelijk zooitje worden als je de namen niet onderscheid van elkaar, de naam type je in bij “Enter address name”. Plak vervolgens jouw Trust wallet adres van de coin die je wilt ontvangen (elke coin heeft dus een ander adres!) en plak je deze bij “Enter address”. Bevestig vervolgens dat het adres van jou is door het boxje aan te vinken en klik op de knop “Submit”:

Voer vervolgens je wachtwoord en authenticator code (als je die in hebt gesteld) in en klik wederom op de knop “Submit”:

Vervolgens krijg je een mail die je moet bevestigen:

Zodra je de mail hebt bevestigd is je Trust wallet geverifieerd:

Mocht het zo zijn dat Bitvavo om een schermopname vraagt van het wallet adres, zorg dan dat tijdens de schermopname het gehele Trust wallet coin adres zichtbaar is anders krijg je hem niet geverifieerd. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het adres te kopiëren en vervolgens in een nieuwe browser tab te plakken.

Stap 4: Crypto overzetten van Bitvavo naar Trust

Nu alles klaar staat kunnen we eindelijk crypto over gaan zetten van Bitvavo naar Trust. Het is het meest verstandig om eerst een test transactie te doen, je betaalt hierdoor wel 2x transactiefees, maar weet dan wel zeker dat je geld goed aankomt. bij Ethereum kost zo’n testtransactie op het moment van schrijven ongeveer 10 euro en je moet een minimum van ongeveer 10 euro aan crypto overmaken, dus in totaal heb je 20 euro nodig voor de test transactie.

Ga naar Bitvavo en koop de coin die je wilt, om dit te doen ga je naar dashboard, scroll je naar onder en zoek je de coin die je wilt kopen, vul in hoeveel je wilt kopen en klik op de knop “Buy”:

Klik vervolgens op “Comfirm and Pay”:

Daarna krijg je een bevestiging dat het gelukt is:

Klik vervolgens op “Withdraw” en selecteer het coin adres rechts in beeld (voor de mensen die withdraw niet zien, ga eerst naar dashboard, zoek de coin en dan zie je boven in beeld “Withdraw” staan in de navigatiebar):

Klik op “Continue” selecteer het Ethereum (ERC-20) netwerk en klik weer op “Continue”:

Vul vervolgens de hoeveelheid coins in die je wilt versturen en klik daarna op “Preview withdrawal”:

Klik vervolgens op “Comfirm withdrawal”:

Vul je wachtwoord en authenticatie code in (als je die ingesteld hebt) en klik vervolgens op “Submit”:

Daarna krijg je een bevestiging dat het is gelukt. Klik op “Understood”:

Je kunt nu onder in beeld zien hoever de transactie is, als je erop klikt krijg je meer te zien:

Dit krijg je als je erop klikt:

Elk blockchain netwerk heeft een andere transactie snelheid, die van Ethereum is niet zo heel snel, dus het kan wel eens tientallen minuten duren. Als er bij Bitvavo staat dat de transactie is gelukt, dan kan het nog steeds even duren voor het in je Trust wallet verschijnt.

Na 10 minuten stond het aantal Ethereum in mijn wallet:

Klopt er iets niet? Kijk dan eerst bij history, klik daarna op view explorers:

Klik vervolgens op het netwerk dat je gebruikt:

Je komt vervolgens bij een scanner uit die gemaakt is door het netwerk zelf, waar je alle technische details kunt zien van je account.

Mocht je transactie hier niet tussen staan, dan heb je de coins of naar het verkeerde adres gestuurd of via de verkeerde blockchain. Neem contact op met Trust of Bitvavo, zij kunnen je verder helpen als het nog te redden valt. In sommige gevallen kan ik je ook helpen, laat even een berichtje achter in de comments als je dat wilt.

Crypto van Trust wallet naar Bitvavo

Mocht je jouw crypto terug willen zetten volg dan de handleiding over crypto van Trust wallet naar Bitvavo overzetten.

Deel:

Meest populaire posts:

Rens

Rens

Metaverse & Tech enthousiast! Business Innovator van oorsprong, gaat goed op efficiëntie en heeft een hart voor technologie.

Ik heb een hekel aan dit soort meldingen, maar zal het zelf helaas ook moeten doen: Alle uitingen van dit platform komen voort uit mijn eigen mening en zijn dus geen financieel advies! Houd a.u.b. in de gaten dat de Metaverse, crypto  & NFT markt snel beweegt, waardoor sommige informatie achterhaald kan zijn. Doe altijd je eigen onderzoek! Gr. Rens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar ben je naar op zoek?

Meest populair:

Meta Quest 3

De Meta Quest 3 komt eraan

Meta brengt de Meta Quest 3 (ook wel Oculus Quest 3 genoemd, Oculus is overgenomen door Meta (Facebook)) aankomende herfst op markt. Deze MR(Mixed Reality)-headset

Lees meer