Crypto op Binance uit laten betalen naar je bank

Crypto die je op Binance hebt staan uit laten betalen naar je bank kan helaas niet meer zo makkelijk. Je zult je crypto eerst naar een broker als Bitvavo moeten sturen voor je het in euro’s naar je bank kunt sturen. Binance ondersteunt namelijk geen SEPA-betalingen meer voor Nederlandse banken, dit komt doordat regelgeving in bepaalde landen Binance verbieden hoge hefboom opties mogelijk te maken op hun platform. Gelukkig heb ik een redelijk eenvoudige oplossing met stappenplan voor je om toch je hard verdiende euro’s terug op je rekening te storten.

Wat we gaan doen is een cryptocurrency transactie maken van Binance naar Bitvavo. Op Bitvavo kun je namelijk je crypto omwisselen in euro’s en deze vervolgens met een klik op de knop naar je bankrekening sturen.

Stel je hebt meerdere soorten cryptocurrency’s dan kan het verstandig zijn om deze eerst allemaal om te wisselen naar één coin met lage transactiekosten. Als je namelijk 10 soorten coins hebt en deze 1 voor 1 over gaat zetten naar Bitvavo dan is de kans groter dat je per ongeluk een keer een verkeerd wallet adres pakt, als dit gebeurt kan namelijk niemand je helpen en ben je jouw geld kwijt.

(Laat me het weten onderaan in de comments als het artikel niet meer up-to-date is, dan pas ik het binnen één dag voor je aan!)

Stappenplan

Om te voorkomen dat je geld verliest, laat ik je hieronder letterlijk elke stap in het proces zien.

Voorbereidingen op Binance

Log eerst in op Binance en ga naar ‘Wallet’ en dan naar ‘Fiat and Spot’.

Fiat and Spot Binance

Scroll vervolgens wat naar beneden en klik op ‘convert’ bij een coin die je om wilt zetten naar een coin met lage transactiekosten zoals USDT (Tether):

Convert op Binance

Vul vervolgens in hoeveel je wilt converten naar USDT:

Klik op ‘Previw Conversion’ en vervolgens op ‘Convert’:

Vervolgens krijg je een bevestiging, klik vervolgens op ‘Go to wallet’:

Klik weer op ‘Fiat and Spot’:

Vervolgens scroll je weer een beetje naar onder en klik je bij USDT op ‘Withdraw’:

Withdraw binance

Je krijgt een melding over One-Step Withdrawal, dit zou ik voor de zekerheid niet aanzetten als je een beginner bent:

One-STep Withdrawal binance

Nu de voorbereidingen zijn gedaan om crypto over te zetten naar Bitvavo, gaan we het wallet adres van USDT in je Bitvavo wallet kopiëren.

Als je al een Bitvavo account hebt, skip dan deze stap en ga gelijk door naar; Crypto van Binance overzetten naar Bitvavo

Bitvavo account aanmaken

Als je nog geen Bitvavo account hebt, maak die dan een aan via deze link: bitvavo.com


Zodra je alles hebt ingevuld en op de registreerknop klikt, krijg je een mailtje met een verificatie link, na dit te bevestigen heb je een officieel account.

Log in met je account en vul vervolgens de vragenlijst in.

Zet staking uit, doe hier zelf eerst onderzoek naar, het kan namelijk zowel voor als nadelen hebben voor je account.

Door de nieuwe Europese anti-witwasrichtlijn AMLD5, die in 2020 inging, moet je jouw identiteit verifiëren om te kunnen handelen met je account. Hier is geen ontkomen aan, al zou je wel een manier vinden dan klopt de belastingdienst aan zodra je het op je bank wilt zetten, dit is dus niet aan te raden.

Dus je zult bij het volgende scherm op doorgaan moeten klikken:

De stappen wijzen zich vanzelf. Het is echter wel makkelijker om dit met je telefoon te doen, omdat je een afbeelding moet gaan uploaden van je identificatiebewijs en je daarvoor de camera van je telefoon kunt gebruiken.

Zodra je dit hebt gedaan moet je gemiddeld 5 tot 10 minuten wachten om geverifieerd te worden. Dit is een automatisch proces bij Bitvavo, maar kan even duren.

Zodra je bent geverifieerd zul je een bankrekening moeten koppelen aan je account, dit kun je doen door bij het kopje ‘verificatie’ naar ‘bankrekening koppelen’ te gaan, de stappen te volgen en uiteindelijk een transactie te maken.

Crypto van Binance overzetten naar Bitvavo

Nu komt de grote truc!

Open een nieuw venster in je browser, log in op Bitvavo en ga naar ‘Dasboard’, scroll vervolgens naar onder en zoek ‘Tether’ (USDT):

Klik op ‘Tether’ (USDT) en klik vervolgns op ‘Deposit’:

Vervolgens wil Bitvavo zeker weten dat je de rode melding over verschillende netwerken begrijpt. De melding die ze geven moet voorkomen dat je een Ethereum netwerk coin naar bijvoorbeeld een ander netwerk als het Solana netwerk verstuurt, het Solana netwerk ondersteunt namelijk geen Ethereum coins, waardoor jouw Solana wallet deze coins niet kan ontvangen en ze dus voor eeuwig op de blockchain blijven hangen. Oftewel je bent je geld is die situatie kwijt en er is niemand die je erbij kan helpen. Een blockchain is zo veilig, dat het ook betekent dat niemand het op een of andere manier kan aanpassen en jou je geld terug kan geven.

Om Bitvavo te laten weten dat je het snapt moet je ‘ERC-20 understood’ typen en vervolgens op ‘continue’ klikken:

Vervolgens krijg je het wallet adres waar je jouw USDT van Binance naartoe kunt sturen. Kopieer dit wallet adres, ga vervolgens terug naar het Binance venster wat nog openstaat en plak daar jouw wallet adress in:

Klik vervolgens het Ethereum-netwerk aan, Bitvavo gaf namelijk met die rode melding aan dat ze alleen Ethereum (ERC-20) ondersteunen:

Vul vervolgens de hoeveelheid in die je wilt versturen en klik op ‘Withdraw’:

Je krijgt een overzicht van je transactie, klik op continue:

Vervolgens moet je een een authenticator corde, email code en telefoonnummer code invullen (kan ook minder zijn, ligt eraan wat je hebt ingesteld), klik vervolgens op Submit:

Je krijgt vervolgens een bevestigingsoverzicht waar je op ‘Complete’ kan klikken:

Vervolgens staat je crypto binnen 30 minuten op je Bitvavo wallet en kan je door naar de volgende stap.

Crypto omzetten naar Euro’s op Bitvavo

Zodra je de crypto op Bitvavo hebt staan ga je weer naar het ‘Dashboard’ en zoek je de coin die je gekozen hebt, in dit geval USDT, daar klik je op:

Vervolgens verkoop je jouw USDT voor euro’s, zorg dat je bovenin ‘Sell’ aanklikt, vul vervolgens in hoeveel je wilt verkopen voor euro’s en klik op de blauwe knop met ‘Sell’:

Klik vervolgens op ‘Confirm and pay’:

Vervolgens klik je op ‘Continue’:

En je hebt je USDT verkocht voor euro’s die je nu op je bank kunt gaan zetten.

Euro’s van Bitvavo op je bank zetten

Ga terug naar ‘Dashboard’ en klik op ‘Withdraw €’:

Vul vervolgens in hoeveel je naar je bank over wilt maken en klik op ‘Withdrawal summary’:

Vervolgens moet je weer je wachtwoord en beveiligingsmaatregelen invullen, vervolgens klik je op ‘Confirm and withdraw’:

Gefeliciteerd, het is je gelukt, je geld staat binnen 2 werkdagen op je rekening!

Wil je uiteindelijk toch weer geld op Binance zetten? Lees dan het artikel: Hoe zet je geld op Binance met iDeal?

Deel:

Meest populaire posts:

Rens

Rens

Metaverse & Tech enthousiast! Business Innovator van oorsprong, gaat goed op efficiëntie en heeft een hart voor technologie.

Ik heb een hekel aan dit soort meldingen, maar zal het zelf helaas ook moeten doen: Alle uitingen van dit platform komen voort uit mijn eigen mening en zijn dus geen financieel advies! Houd a.u.b. in de gaten dat de Metaverse, crypto  & NFT markt snel beweegt, waardoor sommige informatie achterhaald kan zijn. Doe altijd je eigen onderzoek! Gr. Rens.

2 reacties op “Crypto op Binance uit laten betalen naar je bank”

  1. Ik ben geld van Binance naar Coinmerce aan het overzetten, maar de transactiekosten die hiervoor nodig zijn worden weer teruggestort op Binance, waardoor je nooit al je geld overkan zetten naar andere crypto platform en de transactiekosten aan Binance schenkt. Heb je hier tups voor?

    1. Hi Denise, excuus voor het late antwoord, ik was op vakantie.

      Helaas biedt Binance hier geen mogelijkheden voor als je slechts van 1 cryptocurrency een kleine hoeveelheid hebt. Wel bieden ze de mogelijkheid om alle kleine hoeveelheden coins (verschillende) in totaal om te zetten naar BNB, waar je dan vervolgens wel weer iets mee kunt. Zie https://www.binance.com/en/support/faq/how-to-convert-small-account-balance-to-bnb-360003012371. Dus ik ben bang dat zolang je niet genoeg kleine hoeveelheden verschillende cryptocurrency hebt je voorlopig nog niets kunt doen met deze kleine hoeveelheden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar ben je naar op zoek?

Meest populair:

Meta Quest 3

De Meta Quest 3 komt eraan

Meta brengt de Meta Quest 3 (ook wel Oculus Quest 3 genoemd, Oculus is overgenomen door Meta (Facebook)) aankomende herfst op markt. Deze MR(Mixed Reality)-headset

Lees meer