Hoe koop je een NFT? De handigste manier

Het stappenplan dat ik hieronder heb gemaakt heb ik gebaseerd op mijn eigen ervaring. Deze manier om NFT’s te kopen gebruik ik zelf ook, het is de meest simpele manier zonder functionaliteit te verliezen. Sommige soort wallets worden namelijk niet ondersteund door bepaalde marketplaces en andersom. De guide hieronder zorgt ervoor dat je van elke marketplace gebruik kan maken. Ik raad je aan om dit op desktop te doen, via mobiel mis je een paar functionaliteiten, waardoor het allemaal net een stukje lastiger wordt.

Handige linkjes:

Stap 1: Maak een wallet aan

De beste wallet voor NFT’s is MetaMask, omdat deze het meest ondersteund wordt. Ga naar de website van MetaMask en download MetaMask als extensie in je browser. Heb je nog geen MetaMask wallet volg dan eerst het stappenplan voor het aanmaken van een MetaMask wallet.

Stap 2: Koop cryptocoins

De makkelijkste manier om Ethereum op je MetaMask wallet te krijgen is door Ethereum op een exchange als Bitvavo te kopen en het vervolgens over te zetten naar MetaMask. Je kunt namelijk geen Ethereum direct op MetaMask kopen. Heb je nog geen cryptocoins? Volg dan eerst het stappenplan over hoe je cryptocoins op je MetaMask wallet zet!

Stap 3: Koop een NFT op een marketplace

Nu je Ethereum op je MetaMask account hebt staan kun je een NFT gaan kopen. De grootste marketplace hiervoor is OpenSea. Ga naar OpenSea en log met je wallet in. Dit doe je door op het account icoontje te klikken en vervolgens MetaMask aan te klikken:

Druk op het volgende scherm op ‘volgende’:

En daarna op connect:

Je bent nu ingelogd. Zoek een NFT die je wilt gaan kopen:

Klik op ‘Buy now’ of ‘Make offer’. Let op! Buy now vereist normale Ethereum dus op die manier kun je hoe dan ook de NFT kopen. ‘Make offer’ vereist Wrapped Ethereum, dit is een ander soort Ethereum, dus als je een bod wilt maken moet je eerst je Ethereum swappen voor Wrapped Ethereum, hiervoor betaal je echter wel gas fees (transactiekosten)! Dit doe je als volgt:

Ga naar de MetaMask extensie en klik op Ethereum, vervolgens krijg je dit scherm:

Klik op swap, je krijgt het volgende scherm te zien waarin je WETH moet selecteren:

Vul in hoeveel Ethereum je wilt swappen en klik op swap. Het swappen zal gemiddeld 10 tot 30 minuten duren.

Let op: Het kan zijn dat je nog een keer iets moet tekenen zodra je op de ‘Buy now’ of de ‘Make offer’ button klikt. Dit heeft OpenSea nodig om acties met jouw wallet uit te kunnen voeren om daadwerkelijk NFT’s te kopen. Als het goed is kost dit je niets!

Zodra je daadwerkelijk de transactie gaat doen, klik je op ‘Buy now’ of ‘Make offer’ en klik je daarna op ‘checkout’ vervolgens klik je op ‘confirm’ en de NFT zal binnen 30 minuten in je wallet staan. Zie je hem niet in je MetaMask wallet staan, geen zorgen, kijk dan op OpenSea bij ‘Profile’, als het goed is staat hij daar wel tussen.

Heb je vragen? Laat je vraag dan beneden in de comment section achter, dan zal ik je verder helpen.

Top 10 NFT-projecten

Weet je nog niet welke NFT je wilt kopen bekijk dan de top 10 NFT-projecten! Als extra heb ik er ook goedkope bluechips en opkomende NFT-projecten aan het artikel toegevoegd voor de mensen die niet zomaar een paar duizend euro in een NFT-project kunnen stoppen.

Deel:

Meest populaire posts:

Rens

Rens

Metaverse & Tech enthousiast! Business Innovator van oorsprong, gaat goed op efficiëntie en heeft een hart voor technologie.

Ik heb een hekel aan dit soort meldingen, maar zal het zelf helaas ook moeten doen: Alle uitingen van dit platform komen voort uit mijn eigen mening en zijn dus geen financieel advies! Houd a.u.b. in de gaten dat de Metaverse, crypto  & NFT markt snel beweegt, waardoor sommige informatie achterhaald kan zijn. Doe altijd je eigen onderzoek! Gr. Rens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar ben je naar op zoek?

Meest populair:

Meta Quest 3

De Meta Quest 3 komt eraan

Meta brengt de Meta Quest 3 (ook wel Oculus Quest 3 genoemd, Oculus is overgenomen door Meta (Facebook)) aankomende herfst op markt. Deze MR(Mixed Reality)-headset

Lees meer