Hoe zet je cryptocurrency op je MetaMask wallet?

De makkelijkste manier om cryptocoins zoals Ethereum op je MetaMask wallet te krijgen is door Ethereum op een exchange als Bitvavo te kopen en het vervolgens over te zetten naar MetaMask. Je kunt namelijk geen Ethereum direct op MetaMask kopen.

Handige linkjes:

Maak een Bitvavo account aan

Het begint natuurlijk bij het maken van een Bitvavo account.


Je krijgt een mailtje met een verificatie link, na dit te bevestigen heb je een officieel account.

Log in met je account

Vul de additionele vragenlijst in.

Zet staking uit, verdiep jezelf eerst verder in staking voordat je hieraan begint. Staking heeft vooral voordelen op lange termijn, op korte termijn kan het zelfs nadelen hebben.

Door de nieuwe Europese anti-witwasrichtlijn AMLD5, die in 2020 inging, moet je jouw identiteit verifiëren om te kunnen handelen met je account. Dit is helaas niet te ontkomen, al zou je wel een manier vinden en je maakt grote winsten met crypto dan klopt de belastingdienst met een boete aan zodra je het op je bank wilt zetten, dit is dus niet aan te raden.

Dus je zal bij het volgende scherm op doorgaan moeten klikken:

De stappen wijzen zich vanzelf. Het is echter wel makkelijker om dit met je telefoon te doen, aangezien je een afbeelding moet gaan uploaden van je identificatiebewijs en je de camera van je telefoon daarvoor kan gebruiken.

Zodra je dit hebt gedaan moet je gemiddeld 5 tot 10 minuten wachten om geverifieerd te worden. Dit is een automatisch proces bij Bitvavo maar kan dus even duren.

Zodra je geverifieerd bent zal je een bankrekening moeten koppelen aan het account, dit kun je doen door bij het kopje ‘verificatie’ naar ‘bankrekening koppelen’ te gaan, de stappen te volgen en uiteindelijk een transactie te maken.

Zodra je dit hebt gedaan zul je 24 uur moeten wachten tot je naar de volgende stap kan. Bitvavo heeft namelijk om fraude te voorkomen een Cooldown periode op wallets zitten die net aangemaakt zijn, waardoor je de eerste 24 uur nog niets kan verzenden naar externe wallet. 3x raden: MetaMask is een externe wallet.

In de 24 uur die je moet wachten kun je wel alvast Ethereum kopen en jouw MetaMask wallet Whitelisten (leuke term voor verifiëren).

MetaMask wallet whitelisten (verifiëren)

We gaan eerst de MetaMask wallet verfiëren op Bitvavo, dit is nodig omdat Bitvavo wil voorkomen dat mensen hun coins naar een verkeerd adres sturen, als je jouw coins naar een verkeerd adres stuurt ben je ze kwijt en kan letterlijk niemand ze meer terughalen!

Om de MetaMask wallet te Whitelisten ga je naar Security:

Daarna klik je op ‘Adress book’:

Klik op Add Adress:

Selecteer Ethereum: (zorg dat je de normale Ethereum hebt, Ethereum Classic is namelijk een compleet andere coin)

Ga naar jouw MetaMask wallet en kopieer het wallet adres:

Ga terug naar Bitvavo en plak het adres bij ‘Enter addres’ en voer bij ‘Enter address name’ een naam in die voor jou logisch is zoals ‘MetaMask 2’, zodat je onderscheid kan maken als je meerdere wallets hebt :

Als je vervolgens op Submit klikt zul je zien dat Bitvavo om een schermopname vraagt:

Dit doen ze om te controleren of je het wel naar een juist adres stuurt, ze kunnen namelijk niets voor je doen als jij je coins naar een verkeerd adres stuurt (een van de nadelen van blockchain technologie). Klik bij deze melding alvast op ‘Proceed to verification’.

Belangrijk bij de schermopname is dat jouw adres volledig zichtbaar is, dit is niet vanzelfsprekend aangezien MetaMask een afgekorte versie laat zien. Zorg dat je het volgende scherm meeneemt in jouw opname:

Ga naar de MetaMask extensie en klik Accountgegevens aan:

Je krijgt dan het volgende scherm:

Klik op Start Recording en zorg dat het bovenstaande scherm zichtbaar is in de recording.

Klik vervolgens op doorgaan, voer je wachtwoord in, klik wederom op doorgaan, dan krijg je een mail, zodra je deze mail hebt bevestigd wordt de wallet geverifieerd.

Koop Ethereum

Om Ethereum over te zetten naar MetaMask moeten we natuurlijk eerst Ethereum kopen. Om Ethereum te kopen ga je in het Dashboard naar onder en klik je op Ethereum:

Voer het bedrag in dat je wilt kopen en druk op de koop knop:

Vervolgens krijg je het volgende scherm te zien als het is gelukt:

Ethereum overzetten naar MetaMask

Na 24 uur gewacht te hebben kunnen we het over gaan zetten.

Om Ethereum over te zetten klik je op withdraw:

Vervolgens plak je jouw MetaMask wallet adres bij ‘address’ en klik je op ‘continue’:

Vervolgens vul je in hoeveel je wilt overzetten en klik je wederom op ‘continue’:

Zodra je dit hebt gedaan zie je na ongeveer 30 minuten de hoeveelheid Ethereum op je MetaMask account staan.

Nu kun je NFT’s kopen met jouw MetaMask wallet! Hoe koop je een NFT? Klik hier

Deel:

Meest populaire posts:

Rens

Rens

Metaverse & Tech enthousiast! Business Innovator van oorsprong, gaat goed op efficiëntie en heeft een hart voor technologie.

Ik heb een hekel aan dit soort meldingen, maar zal het zelf helaas ook moeten doen: Alle uitingen van dit platform komen voort uit mijn eigen mening en zijn dus geen financieel advies! Houd a.u.b. in de gaten dat de Metaverse, crypto  & NFT markt snel beweegt, waardoor sommige informatie achterhaald kan zijn. Doe altijd je eigen onderzoek! Gr. Rens.

4 reacties op “Hoe zet je cryptocurrency op je MetaMask wallet?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar ben je naar op zoek?

Meest populair:

Meta Quest 3

De Meta Quest 3 komt eraan

Meta brengt de Meta Quest 3 (ook wel Oculus Quest 3 genoemd, Oculus is overgenomen door Meta (Facebook)) aankomende herfst op markt. Deze MR(Mixed Reality)-headset

Lees meer