Hoe zet je geld op Binance met iDeal?

Sinds dat Binance geen iDeal, SEPA of andere betaalmogelijkheden meer accepteert, is het een stuk lastiger geworden om geld op een Binance account te zetten. Gelukkig is het nog steeds mogelijk door gebruik te maken van een broker zoals Bitvavo. Om geld op Binance te zetten, zet je eerst geld met iDeal of SEPA op Bitvavo, vervolgens koop je hier crypto voor en zet je het over naar Binance. Het is geen moeilijk proces, maar je moet wel even weten hoe het werkt. Volg het stappenplan hieronder.

Het begint bij het maken van een Bitvavo account.


Zodra je alles hebt ingevuld en op de registreerknop klikt, krijg je een mailtje met een verificatie link, na dit te bevestigen heb je een officieel account.

Log in met je account

Vul de vragenlijst in.

Zet staking uit, verdiep jezelf eerst voordat je aan staking begint. Staking heeft vooral voordelen op lange termijn, op korte termijn kan het nadelen hebben.

Door de nieuwe Europese anti-witwasrichtlijn AMLD5, die in 2020 inging, moet je jouw identiteit verifiëren om te kunnen handelen met je account. Hier is helaas geen ontkomen aan, al zou je wel een manier vinden en je maakt grote winsten met crypto dan klopt de belastingdienst aan zodra je het op je bank wilt zetten, dit is dus niet aan te raden, leidt tot een forse boete.

Dus je zult bij het volgende scherm op doorgaan moeten klikken:

De stappen wijzen zich vanzelf. Het is echter wel makkelijker om dit met je telefoon te doen, omdat je een afbeelding moet gaan uploaden van je identificatiebewijs en je daarvoor de camera van je telefoon kunt gebruiken.

Zodra je dit hebt gedaan moet je gemiddeld 5 tot 10 minuten wachten om geverifieerd te worden. Dit is een automatisch proces bij Bitvavo, maar kan even duren.

Zodra je bent geverifieerd zul je een bankrekening moeten koppelen aan je account, dit kun je doen door bij het kopje ‘verificatie’ naar ‘bankrekening koppelen’ te gaan, de stappen te volgen en uiteindelijk een transactie te maken.

Zodra je dit gedaan hebt, zul je 24 uur moeten wachten tot je naar de volgende stap kan. Bitvavo heeft namelijk om fraude te voorkomen een Cooldown periode op wallets zitten die net aangemaakt zijn, waardoor je de eerste 24 uur nog niets kan verzenden naar externe wallet. 3x raden: Je Binance wallet is een externe wallet.

In de 24 uur die je moet wachten kun je alvast een coin met lage transactiekosten zoals USDT kopen en jouw Binance wallet Whitelisten (leuke term voor verifiëren).

We gaan eerst de Binance wallet verifiëren op Bitvavo, dit is nodig omdat Bitvavo wil voorkomen dat mensen hun coins naar een verkeerd adres sturen, als je jouw coins naar een verkeerd adres stuurt ben je ze kwijt en kan letterlijk niemand ze meer terughalen!

Om de Binance wallet te Whitelisten ga je naar Security:

Daarna klik je op ‘Adress book’:

Klik op Add Adress:

Selecteer de coin die je wilt gaan versturen, voor USDT heet het Tether (bedrijf waar USDT van is):

Ga naar jouw Binance wallet via ‘Fiat and Spot’, zoek vervolgens de coin die je wilt ontvangen en kopieer het wallet adres van de coin. Voorbeeld; Ik wil USDT versturen naar Binance, dan moet ik in mijn wallet eerst de USDT coin zoeken, daar op deposit klikken en vervolgens het wallet adres kopiëren wat Binance me geeft.

Een veel voorkomende fout is dat mensen het verkeerde wallet adres kopiëren en vervolgens al hun coins verliezen omdat het adres die bepaalde blockchain niet ondersteund. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je jouw algemene Binance wallet adres gebruikt in plaats van het wallet adres van de specifieke coin die je wilt ontvangen.

Kies dus een coin met lage transactie kosten die je op Binance wilt gaan zetten en zorg dat je binnen jouw wallet die coin kiest, vervolgens daarvan het wallet adres kopieert.

Zodra je op Deposit hebt geklikt vraagt Binance om welke chain je wilt gebruiken. Binance heeft zelf de Binance Smart Chain, deze zullen zo ook vaak promoten, echter is deze chain niet zo handig als je ooit weer je geld wilt gaan verplaatsen, aangezien Binance bijna de enige is die deze chain ondersteund. Het gevaar hierin is dat je vergeet dat je de Binance Smart Chain gebruikt en vervolgens met de Binance Smart Chain je crypto probeert te versturen naar een Ethereum adres, wat resulteert in het verliezen van je coins.

Daarom kies ik altijd voor het ERC20 netwerk, dit is het meest geadopteerde netwerk.

Ga terug naar Bitvavo en plak het adres bij ‘Enter addres’ en voer bij ‘Enter address name’ een naam in die voor jou logisch is zoals ‘Binance 2’, zodat je onderscheid kan maken als je meerdere wallets hebt :

Als je vervolgens op Submit klikt zul je zien dat Bitvavo om een schermopname vraagt:

Dit doen ze om te controleren of je het wel naar een juist adres stuurt, ze kunnen namelijk niets voor je doen als jij je coins naar een verkeerd adres stuurt (een van de nadelen van blockchain technologie). Klik bij deze melding alvast op ‘Proceed to verification’.

Zorg dat je het venster met het wallet adres dat Binance je gaf voor de coin die je wilt ontvangen nog ergens openstaat:

Klik op Start Recording en zorg dat het bovenstaande scherm zichtbaar is in de recording.

Klik vervolgens op ‘Submit and activate’, voer je wachtwoord in, klik wederom op doorgaan, dan krijg je een mail, zodra je deze mail hebt bevestigd wordt de wallet geverifieerd.

Om USDT over te zetten naar Binance moeten we natuurlijk eerst USDT kopen. Om USDT te kopen ga je in het Dashboard naar onder en klik je op USDT (Tether):

Voer het bedrag in dat je wilt kopen en druk op de koop knop:

Vervolgens krijg je het volgende scherm te zien als het is gelukt:

Na 24 uur gewacht te hebben kunnen we het over gaan zetten.

Om USDT over te zetten klik je op withdraw:

Vervolgens plak je jouw Binance wallet adres bij ‘address’ en klik je op ‘continue’:

Vervolgens vul je in hoeveel je wilt overzetten en klik je wederom op ‘continue’:

Je hoeft nu alleen nog een keer je wachtwoord te geven en op ‘Confirm’ te klikken:

Zodra je dit hebt gedaan zie je na ongeveer 30 minuten de hoeveelheid USDT op je Binance account staan.

Wil je toch weer je geld van Binance afhalen? Lees dan het artikel: Crypto op Binance uit laten betalen naar je bank

Leuk dat je dit artikel hebt gebruikt om geld te zetten op Binance. Laat me even weten in de comments hieronder als het artikel niet meer klopt, dan vernieuw ik het. Alvast bedankt!

Deel:

Meest populaire posts:

Rens

Rens

Metaverse & Tech enthousiast! Business Innovator van oorsprong, gaat goed op efficiëntie en heeft een hart voor technologie.

Ik heb een hekel aan dit soort meldingen, maar zal het zelf helaas ook moeten doen: Alle uitingen van dit platform komen voort uit mijn eigen mening en zijn dus geen financieel advies! Houd a.u.b. in de gaten dat de Metaverse, crypto  & NFT markt snel beweegt, waardoor sommige informatie achterhaald kan zijn. Doe altijd je eigen onderzoek! Gr. Rens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar ben je naar op zoek?

Meest populair:

Meta Quest 3

De Meta Quest 3 komt eraan

Meta brengt de Meta Quest 3 (ook wel Oculus Quest 3 genoemd, Oculus is overgenomen door Meta (Facebook)) aankomende herfst op markt. Deze MR(Mixed Reality)-headset

Lees meer