Instellen van een Ledger Nano S of X

Goed dat je een Ledger Nano S of X hebt gekocht, het is misschien wel de beste keuze van je leven geweest. Nog niet gekocht? Bekijk het artikel over het beveiligen van je wallet met Ledger! Zonder een Ledger Nano S of X had alles op jouw MetaMask wallet als sneeuw voor de zon kunnen verdwijnen. Crypto en NFT diefstal neemt namelijk flink toe en hackers worden steeds slimmer. Er duiken steeds meer verhalen op van mensen die van de een op de andere dag 50.000 of 100.000 euro armer zijn door wallet diefstal.

Je vraagt je nu vast af: Hoe stel ik een Ledger Nano S of X op een veilige manier in? Het instellen van een Ledger device lijkt moeilijk, maar het valt allemaal heel erg mee als je het onderstaande tutorial volgt: (verder naar onder staat ook een tekstueel stappenplan.)

Bron: Ledger

Het makkelijkste is om de Ledger in te stellen via een computer, via een telefoon is het wat moeilijker.

Handige linkjes:

Stap 1: Download de Ledger app

Ga naar www.ledger.com/ledger-live/download. Rond de download af, accepteer de voorwaarden.

Stap 2: Stel de Ledger in

Kies de Ledger die je hebt:

Klik daarna op Set up a new Nano S (of X)

Lees de ‘Basics’ die je wat leren over Ledger en klik op ‘Lets do this!

Zorg dat niemand meekijkt en klik rechts onderin op ‘OK, I’m ready!’

Plug de Ledger Nano in jouw computer met het kabeltje dat is bijgeleverd en volg de stappen op de Ledger Nano. De rechter knop is om naar volgende te gaan en de linker knop is om terug te gaan. Druk op beide kloppen tegelijk om iets te bevestigen. Klik door de uitleg heen tot er staat; Set up as new device:

Druk nu beide knoppen tegelijk in om te bevestigen. Zodra je dit hebt gedaan wordt er gevraagd om een pincode, deze pincode moet minimaal 4 cijfers en maximaal 8 cijfers lang zijn. Hoe langer de pincode, hoe moeilijker te raden.

Druk weer op beide buttons om te beginnen met het invoeren van de pincode. Gebruik de knoppen om de cijfers in te voeren, de linker knop verlaagt het nummer, de rechter knop verhoogt het nummer. Staat hij op het goede nummer, klik dan beide knoppen tegelijk in. Heb je de hele code ingevoerd? Klik dan op de linker of rechter knop tot je het vinkje ziet verschijnen, deze zit tussen de 0 en de 9:

Zie je het vinkje verschijnen en ben je content met je pincode? Klik dan wederom beide knoppen in om te bevestigen. Je komt daarna aan bij de Recovery Phrase stap. De belangrijkste stap van ze allemaal. Deze Recovery Phrase is het enige wat ervoor kan zorgen dat jij jouw wallet terug kan krijgen als er iets fout gaat. Verlies je deze of krijgt iemand anders hem in zijn of haar handen? Dan kun je alles kwijt raken en kan niemand jou nog helpen. Zorg dat je deze Recovery Phrase nergens online opslaat, schrijf hem alleen op de Recovery Phrase kaartjes die zijn bijgeleverd bij de Ledger Nano. Het hele idee van een ‘Cold wallet’ is dat er niemand digitaal bij kan, zodat hackers niet van een afstand je wallet kunnen bemachtigen. Zodra je jouw Recovery Phrase digitaal opslaat ben je weer op afstand te hacken. Schrijf de Recovery Phrase op meerdere kaartjes en leg deze op verschillende plekken zodat je een back-up hebt zodra er bijvoorbeeld brand ontstaat.

Je krijgt het volgende scherm te zien:

Druk weer tegelijk op beide knoppen om deze stap te starten. Blijf daarna op de rechter knop klikken tot je weer op beide knoppen tegelijk moet klikken. Nu laat de Ledger Nano jouw Recovery Phrase woord voor woord zien, schrijf deze leesbaar op. Zorg dat je zo netjes mogelijk schrijft, de kans is groot dat je het over 3 of 4 jaar nog moet kunnen lezen.

Zodra je alle woorden hebt opgeschreven moet je jouw Recovery Phrase bevestigen. Dit doe je door wederom beide knoppen tegelijk in te drukken zodra je ‘Confirm your Recovery Phrase’ ziet staan. Vervolgens moet je alle 24 woorden op volgorde selecteren door met de knoppen door de woorden heen te zoeken en elk woord één voor één te bevestigen door beide knoppen tegelijk in te drukken.

Zodra je dit hebt gedaan en een paar keer naar rechts klikt kom je bij het volgende scherm uit:

Zodra je dit scherm ziet druk je beide knoppen in, daarna komt er ‘Processing’ te staan en is jouw Ledger Nano ingesteld. Klik een paar keer op de rechter knop tot je ‘Go to the Dashboard’ ziet staan:

Ga terug naar je computer en klik door tot je bij Hide your Recovery Phrase komt:

Klik vervolgens op ‘OK, I’m done!’ Vervolgens krijg je een korte quiz, waarmee ze willen testen of je alles snapt met betrekking tot beveiliging. Het maakt niet uit of je deze quiz goed of fout invult. Wat ze je mee willen geven is dat jouw crypto is opgeslagen op de blockchain en ze je niet kunnen helpen als je de Recovery Phrase verliest. Verder willen ze laten weten dat je jouw crypto en NFT’s moet verplaatsen zodra je jouw Recovery Phrase verliest, voor het geval iemand hem vind en jouw wallet leeg rooft.

Zodra je de quiz hebt gedaan klik je op ‘Next step’, je krijgt dan een scherm dat vraagt om een ‘Genuine check’ dit is een check die Ledger doet om te kijken of je niet een apparaat hebt gekocht van iemand die van tevoren het apparaat al heeft ingesteld, zodat hij toegang heeft tot jouw wallet. Dit kan namelijk voorkomen als je een Ledger van Bol.com, Amazon of E-bay koopt. Deze platformen laten personen producten via hun warehouse en website verkopen tegen een % van de winst. Wat ervoor zorgt dat je niet weet of de verkoper te vertrouwen is. Het is aangeraden om een Ledger apparaat van een partij als Coolblue te kopen zodat je zeker weet dat het een veilig apparaat is.

Om de check te verrichten klik je op ‘Check my Nano’ :

Druk vervolgens beide knoppen op je Ledger Nano in om de check te activeren.

Is de check succesvol dan kun je doorgaan, is de check niet succesvol, neem dan contact op met de Ledger helpdesk.

Is de check succesvol, klik dan op ‘Continue’:

Je Ledger Nano is nu ingesteld!

Stap 3: Download apps (netwerken) die je nodig hebt

Voordat we jouw Ledger wallet gaan koppelen aan MetaMask downloaden we eerst zoals Ledger het noemt ‘Apps’, deze ‘Apps’ zijn eigenlijk de blockchain netwerken die je wilt gaan gebruiken. Stel je wil NFT’s kopen met Ethereum, dan zul je het Ethereum netwerk (app) moeten toevoegen aan je wallet. Wil je enkel cryptocoins kopen, dan zul je elke coin als app moeten toevoegen die je wilt gaan kopen. De Nano S kan max. 3 apps aan en de Nano X kan max. 100 apps aan, hou hier dus rekening mee zodra je apps gaat downloaden. Geen zorgen, je kunt apps ook weer verwijderen als je ze niet gebruikt.

Ga naar het Dashboard van de Ledger Live app:

Zorg dat je Ledger Nano nog ingelogd is. Klik links in het navigatiemenu op “Manager’, geef toestemming met jouw Ledger Nano door beide knoppen tegelijk in te drukken. Je krijgt dan het volgende scherm:

Klik op de ‘Install’ button bij de app die jij wilt downloaden. Hij download de app meteen.

Stap 4: Voeg accounts toe die je nodig hebt

Om gebruik te maken van de apps zul je een account moeten aanmaken voor die app.

Klik links in het navigatiemenu op ‘Accounts’, je komt dan bij het volgende scherm:

Zoals je ziet heb ik zelf alleen het Ethereum en Polygon netwerk, omdat ik mijn Ledger voornamelijk gebruik voor NFT’s die ik koop via het Ethereum en Polygon netwerk. Klik op ‘Add account’ om een account toe te voegen:

Klik vervolgens op ‘Continue’. Hij vraagt nu om de app te openen op de Ledger Nano, druk beide knoppen tegelijk in om de app te accepteren:

Vervolgens druk je bij stap 3 zodra hij gesynchroniseerd is op ‘Add account’:

Nu is de app gesynchroniseerd met het account en klaar voor gebruik.

Stap 5: Koppel MetaMask

Om gebruik te kunnen maken van de meeste exchanges en marketplaces is het handig en vaak zelfs noodzakelijk om je Ledger wallet aan een MetaMask wallet te koppelen, omdat niet elke exchange of marketplace Ledger ondersteund.

Ga naar je MetaMask Chrome extension en klik op ‘Connect Hardware Wallet’:

Klik op Ledger, zorg dat jouw Ledger verbonden is aan je computer en klik op ‘Continue’:

Kies vervolgens een MetaMask wallet die jij wil koppelen aan jouw Ledger. Als je toevallig al iets op je wallet had staan, dan kun je die wallet kiezen en dan wordt die wallet gekoppeld aan Ledger.

Zodra je er een hebt gekozen en op ‘Unlock’ hebt geklikt zul je in de MetaMask Chrome extension zien dat de Ledger wallet is toegevoegd:

Vanaf nu kun je voortaan handelingen met jouw Ledger wallet doen via de MetaMask extension.

Doordat je MetaMask gebruikt kan je zowel Crypto als NFT’s kopen.

Tip: Bekijk alle metaverse crypto coins, deze coins bieden een daadwerkelijke toepassing in onze economie en gaan op korte termijn geadopteerd worden door de grotere bedrijven in onze economie!

Heb je een vraag? Stel hem onder in de comment section!

Deel:

Meest populaire posts:

Rens

Rens

Metaverse & Tech enthousiast! Business Innovator van oorsprong, gaat goed op efficiëntie en heeft een hart voor technologie.

Ik heb een hekel aan dit soort meldingen, maar zal het zelf helaas ook moeten doen: Alle uitingen van dit platform komen voort uit mijn eigen mening en zijn dus geen financieel advies! Houd a.u.b. in de gaten dat de Metaverse, crypto  & NFT markt snel beweegt, waardoor sommige informatie achterhaald kan zijn. Doe altijd je eigen onderzoek! Gr. Rens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar ben je naar op zoek?

Meest populair:

Meta Quest 3

De Meta Quest 3 komt eraan

Meta brengt de Meta Quest 3 (ook wel Oculus Quest 3 genoemd, Oculus is overgenomen door Meta (Facebook)) aankomende herfst op markt. Deze MR(Mixed Reality)-headset

Lees meer