Top 10 NFT-projecten 2023

Ondertussen zal je veel gehoord hebben over digitale kunst in de vorm van NFT’s (non-fungible tokens), hype, trend of misschien wel een nieuwe revolutie van het internet! Web 3.0 (wat is web 3.0?) komt eraan! Hier zul jij ongetwijfeld op tijd bij willen zijn om zelf een graantje meet te pikken van het ongelofelijk grote potentieel. Investeren in NFT’s en crypto is hiervoor een ideale optie. Hieronder vind je de top 10 NFT-projecten met als bonus de opkomende populaire NFT-projecten met een grote upside. Mochten deze projecten te duur zijn voor je, dan kan je ook in de crypto coins van de NFT set investeren. Deze NFT crypto coins geef ik bij elk project weer als ze die hebben.

Handige linkjes:

Wat is een NFT-project?

Voor de personen die nog niet precies weten wat een NFT-project is; Het is een project waar mensen aan kunnen participeren door een NFT te kopen van het project. Deze NFT’s zijn vaak in de vorm van digitale kunst, meestal een soort avatar. Een NFT is geen jpeg, een NFT is een eigendomscertificaat, wat betekent dat een NFT een verwijzing is naar een digitaal object of lidmaatschap.

Een Bored Ape is dan ook een sleutel tot de community, als je geen Bored Ape in je wallet hebt kun je de Discord niet joinen. Een ander voorbeeld is een stukje virtueel land in The Sandbox (wat is the Sandbox?), je krijgt het landje als NFT in je wallet. Vervolgens kun je met jouw wallet inloggen op het platform van The Sandbox en kun je dat stukje land aanpassen, omdat The Sandbox doormiddel van de NFT ziet dat jij de eigenaar bent van dat stukje land.

Meer weten over NFT’s? Lees het artikel; Wat is een NFT?

Top 10 NFT-projecten

Tijd voor de top 10. Deze top 10 heb ik gebaseerd op de stabiliteit, toepassing, volume en de beloftes in de roadmap. Dit zijn voornamelijk de ‘bluechips’ (groot, stabiel en financieel gezond project) in de NFT wereld.

1. Bored Ape Yacht Club

Mutant ape, Kennel club, Otherdeed

Specificaties

Genre: Community & Virtuele wereld

Website: boredapeyachtclub.com

NFT-set: BAYC

Token: ApeCoin

Netwerk: Ethereum

Aantal NFT’s: 10.000

Voordelen

+ Otherdeed, de virtuele wereld speciaal voor BAYC

+ Vele dochter NFT-sets, zoals MAYC, BAKC, Otherdeed

+ CryptoPunks & Meebits overgekocht

+ Real life events

Nadelen

– Erg dure set

Bored Ape Yacht Club (BAYC) is ontstaan in 2021 en draait op het Ethereum-netwerk, het is op het moment van schrijven een van de meest iconische NFT-projecten die er bestaan. Neymar, Snoop Dogg, DJ Khaled, Post Malone, Stephen Curry, Logan Paul en nog veel meer celebs hebben een Bored Ape, ze horen allemaal bij de community, een community waar mensen tonnen voor bieden om bij te horen.

Naast de 10.000 Bored Apes heeft Yuga Labs ook nog 19.400 Mutant Apes en 100.000 (uiteindelijk 200.000) Otherdeed from the Otherside landjes gelanceerd. En dat is niet het enige, Yuga Labs heeft ook nog CryptoPunks en Meebits overgekocht, wat ervoor zorgt dat Yuga Labs de grootste speler in de NFT-space is.

2. CryptoPunks

Specificaties

Genre: Community

Website: larvalabs.com/cryptopunks

NFT-set: CryptoPunks

Token:

Netwerk: Ethereum

Aantal NFT’s: 10.000

Voordelen

+ Is overgenomen door Yuga Labs

+ Heeft de grootste historie in de NFT-space

Nadelen

– Moeten het vooral hebben van hun historie

CryptoPunks was al in 2017 gelanceerd en is de inspiratie bron geweest voor NFT’s zoals we die nu kennen. CryptoPunks is vooral gericht op community building en het faciliteren van de ‘modern art movement’ zoals zij dat noemen.

Iets unieks aan de CryptoPunks is dat de achtergrond van de punk verandert zodra er een vraag prijs is vastgesteld of er een bod op de punk is gedaan. De achtergrond is blauw als de punk niet voor sale is en er ook geen bod is. De punk is rood als de punk voor sale is gezet door de eigenaar. En de punk is paars als er een bod op is gedaan.

3. Axie Infinity

Specificaties

Genre: Gaming

Website: axieinfinity.com

NFT-set: Axie Infinity

Token: AXS, SLP

Netwerk: Ethereum

Aantal NFT’s: 283.800 (blijven er bijkomen)

Voordelen

+ Koop land

+ Laat jouw NFT’s nieuwe NFT’s ‘breeden’

+ Vecht met jouw NFT’s voor SLP tokens

+ Laag instapbudget nodig

Nadelen

– Verdiend niet zoveel meer als in 2021 (nog wel genoeg)

Axie Infinity is een mooi voorbeeld van play-to-earn gaming. Je kunt met jouw NFT’s vechten tegen andere online spelers. Daarmee kan je SLP coins verdienen die je vervolgens kan gebruiken om Axie’s te kopen, te laten ‘breeden’ of je kan jouw SLP direct verkopen voor euro’s! Axie Infinity is een erg complete P2E game en heeft sinds kort ook land. Dit land gaat meerdere mogelijkheden in het spel bieden.

Axie Infinity, gemaakt door Sky Mavis studio’s was een van de eerste succesvolle P2E games en is al live sinds 2018. Er zijn heel wat spelers miljonair geworden door simpelweg het spel te spelen met hoge inzet, dit was in 2021 en is nu een stukje moeilijker geworden om te realiseren (maar niet onmogelijk).

4. Azuki

Specificaties

Genre: Community

Website: Azuki.com

NFT-set: Azuki

Token:

Netwerk: Ethereum

Aantal NFT’s: 10.000

Voordelen

+ Was de eerste echte grote anime set

+ Heeft meer dan 300 miljoen in een maand opgehaald

Nadelen

– Eigenaar heeft 3 mislukte NFT-projecten gehad voordat hij Azuki creëerde

Azuki wil het grootste merk worden in zowel de fysieke wereld als de metaverse. Ze noemen zichzelf de skaters van de metaverse en bedoelen hiermee dat ze een tikkeltje anarchistisch zijn en de randjes op gaan zoeken in de wetten van zowel de fysieke wereld als de metaverse.

De Azuki-set bestaat uit 10,000 NFT’s met anime als thema, elke Azuki heeft andere eigenschappen. Zo hebben sommige een katana, een scateboard of een Boombox.

Zagabond (twitter naam) de founder van Azuki zegt dat hij samen heeft gewerkt met bedrijven als Google en andere gecentraliseerde projecten. Andere grote spelers in het team van Azuki hebben bij Meta & Activision Blizzard. Ondanks het sterk lijkende team heeft Azuki laatst een flinke prijs verlaging gehad nadat de founder Zagabond toegaf dat hij een aantal mislukte NFT-projecten heeft gehad voordat hij Azuki startte.

5. Clone X

Specificaties

Genre: Fashion

Website: clonex.rtfkt.com

NFT-set: CloneX

Token:

Netwerk: Ethereum

Aantal NFT’s: 19.400

Voordelen

+ Overgenomen door Nike

+ Partnerschap met Daz3d voor PFP utility kit

+ Samenwerking met Murakami (bekend popart artist)

Nadelen

– Geen gevonden

De CloneX NFT-set gaat vooral over fashion en inclusiviteit. Sinds dat RTFKT, het NFT-lab wat CloneX heeft gecreëerd is overgenomen door Nike wordt er voornamelijk gefocust op het combineren van digitale fashion met fysieke fashion, wat erg goed loopt.

Naast de CloneX-set is er namelijk ook nog PodX, MNLTH, Punk project, Space Drip, Easter Eggs en CryptoKicks. In de CloneX-set heb je 8 soorten DNA; Human, Robot, Angel, Demon, Reptile, Undead, Murakami & Alien. Op basis van je DNA kun je verschillende digitale kledingstukken kopen die je vervolgens ook in de fysieke wereld krijgt.

6. Moonbirds

Moonbirds

Specificaties

Genre: Community

Website: Moonbirds.xyz

NFT-set: Moonbirds

Token:

Netwerk: Ethereum

Aantal NFT’s: 10.000

Voordelen

+ Het PROOF team heeft veel ervaring

+ Real life events

Nadelen

– Met een Moonbird krijg je nog geen toegang te PROOF Collective

Moonbirds zijn de pfp’s van de PROOF community. Kevin Rose is de founder van PROOF maar ook partner van True Ventures, host van de Proof & Modern Finance podcast, founder van DIGG.com, de ZERO app en de OAK app. Hij was partner van Google Ventures, waarvoor hij investeerde in bedrijven als Ripple, Blue Bottle, Medium & Nextdoor. Al met al is de ervaring van Kevin Rose en het PROOF team voornamelijk de reden dat Moonbirds een tripje naar de moon hebben gemaakt.

Moonbirds richt zich op een ‘eigen metaverse’ die niet aanvoelt als een “ghost town”. Naast Moonbirds had PROOF al een NFT-set gepubliceerd genaamd PROOF collective. Deze NFT is de sleutel tot een privégroep van grote NFT-verzamelaars en artiesten. Als je een PROOF collective NFT had kon je gegarandeerd 2 Moonbirds minten.

7. The Sandbox

Specificaties

Genre: Gaming

Website: sandbox.game

NFT-set: The Sandbox

Token: SAND

Netwerk: Ethereum + Polygon

Aantal NFT’s: 164.200 (max. 166.464)

Voordelen

+ Bouw zelf games

+ Maak NFT’s

+ Vele manieren waarop geld verdiend kan worden

+ Grote partners zoals Atari, The Walking Dead, Adidas en Snoop Dogg

Nadelen

– Niet alles is speelbaar, nog niet.

Je kunt The Sandbox zien als Roblox, maar dan op de blockchain met NFT’s als in-game items en de SAND coin als Robux. Je kunt eigen games, NFT’s en experiences maken, hier kun je vervolgens SAND coin mee verdienen die je direct kan verkopen voor euro’s. De makers hebben gericht op een kruising van Roblox & Minecraft, je kan dan ook je Minecraft wereld importeren in The Sandbox.

De makers van The Sandbox zijn erg ervaren, het team is onder leiding van Arthur Madrid (CEO) & Sebastian Borgét (COO). The Sandbox bestaat al langer, maar dan in de vorm van een 2D mobile game met meer dan 40 miljoen downloads! Het team heeft het voor elkaar gekregen om in samen werking met SoftBank maar liefst 93 miljoen dollar op te halen in één investeringsronde. Verder heeft het team het voor elkaar gekregen om partners als Atari, The Walking Dead, Adidas en Snoop Dogg te strikken.

Wil je meer weten over The Sandbox, lees dan het artikel; Wat is The Sandbox?

8. Doodles

Specificaties

Genre: Art

Website: Doodles.app

NFT-set: Doodles

Token:

Netwerk: Ethereum

Aantal NFT’s: 10.000

Voordelen

+ Ervaren team

+ Real life events

Nadelen

– Geen gevonden

Het team van Doodles is erg ervaren in de ondernemers wereld. De founder van Doodles genaamd Burnt Toast heeft klanten als Google en Snapchat gehad voor zijn illustraties en animaties. Ook heeft Doodles heeft de laatste tijd wat talent en één hele grote naam binnen gehaald. Zo heeft Julian Holguin (was ‘president’ van Billboard) het project gejoind als CEO en is Pharrell Williams Chief Brand Officer geworden. Ook heeft Doodles in één investeringsronde 54 miljoen dollar opgehaald.

Met de komst van Doodles 2 en de Genesis Box creëert Doodles volledig veranderbare NFT’s. Uit de Genesis Box krijg je accessoires die je kan gebruiken voor je Doodle, waardoor je jouw Doodle er totaal anders uit kan laten zien.

9. Decentraland

Specificaties

Genre: Gaming & Socializing

Website: decentraland.org

NFT-set: Decentraland

Token: MANA

Netwerk: Ethereum

Aantal NFT’s: 97.800

Voordelen

+ Bouw games met makkelijke builders

+ Vele manieren waarop geld verdiend kan worden

+ Goede graphics (vergeleken met de rest)

+ Kan in een browser gespeeld worden

Nadelen

– Sterke pc nodig om de virtuele wereld smooth te bezoeken

Decentraland richt zich meer op art en evenementen dan The Sandbox. Decentraland is ook wat minder toegankelijk, het maken van een vette experience vereist wat code, het voordeel is wel dat Decentraland betere graphics heeft dan The Sandbox wat ervoor zorgt dat de ervaringen wat echter lijken. Het nadeel daarvan is dat de gebruiker een redelijk sterke pc nodig heeft om de experiences als smooth te ervaren.

Het duurste landje ooit in Decentraland werd verkocht voor 2.4 miljoen dollar! Decentraland bestaat al sinds 2017 en heeft in de afgelopen jaren heel wat grote artiesten naar de virtuele wereld kunnen trekken, zoals Paris Hilton en DeadMau5.

10. DeGods

Specificaties

Genre: Community

Website: degods.com

NFT-set: DeGods

Token: DUST

Netwerk: Solana

Aantal NFT’s: 10.000

Voordelen

+ 0% creator fee’s

+ Hebben een Basketball team gekocht met DAO funds

+ Het enige land zonder een DeGod holder is Noord-Korea

+ Goedkopere dochterset genaamd y00ts

Nadelen

– Niet volledig doxxed

Raar genoeg is het team achter dit grote project nog niet volledig gedoxxed… Alle investeerders hebben blijkbaar vertrouwen in de founders.

DeGods is een project met 10.000 pfp’s (profile pictures) wat op de Solana blockchain draait, zoals je misschien al had gezien zijn draaien de meeste projecten uit de top 10 op de Ethereum Blockchain. DeGods is momenteel het topproject binnen het Solana-netwerk en is grotendeels verantwoordelijk geweest voor de SOL-summer trend.

Verder durft DeGods nieuwe dingen uit te proberen, zo hebben ze momenteel 0% creator fees ingesteld waarop ze veel kritiek hebben gekregen vanuit de globale NFT-community.

Ook hebben ze laatst de dochter NFT-set y00ts gepubliceerd, deze kon je minten als je genoeg DUST coin over had gemaakt naar de liquidity pool of in bezit was van een DeGod.

Goedkope Bluechips

Je zult zien dat de projecten uit de top 10 al aardig duur zijn, ik kan me voorstellen dat je niet zomaar een paar 1000 euro kan vrijmaken om een NFT te kopen. Als je toch in een bluechip (groot, stabiel en financieel gezond) NFT-project wilt stappen maar niet duizende euro’s wilt betalen, neem dan eens een kijkje naar de goedkope bluechips onder de NFT-projecten.

Lazy Lions

Specificaties

Genre: Community

Website: lazylionsnft.com

NFT-set: Lazy Lions

Token: ROAR

Netwerk: Ethereum

Aantal NFT’s: 10.100

Lazy Lions heeft een samenwerking met PUMA, Kraken & Unstoppable domains. PUMA heeft Lazy Lion bezitters de mogelijkheid gegeven hun avatar op een PUMA kledingstuk te laten drukken. Ook hebben er banners van Lazy Lions in PUMA stores gehangen, best een prestatie voor een NFT-set.

Naast Lazy Lions zijn er ook Lazy Cubs, dit is een dochter NFT-set die je kon claimen als je een Lazy Lion had. Om deze Lazy Cubs te claimen moest je jouw Lazy Lion voeren met water, melk of juice. De leeftijd van de Cub werd bepaald door wat je jouw Lazy Lion te drinken gaf.

Ook hebben ze Lazy Bungalow’s uitgebracht, deze kreeg elke Lazy Lion holder als airdrop.

In samenwerking met Mike Wolf en Guy Vasilovich heeft Lazy Lions een stripboek uitgebracht, deze kreeg je opgestuurd als een Lazy Lion, een Lazy Cub & een Lazy Bungalow in bezit had.

Verder zijn de makers van Lazy Lions bezig met een community hang-out in VRChat en The Sandbox. Ook maken ze een 3D voxel versie voor de Lazy Lions die gebruikt kunnen worden in The Sandbox.

NFT worlds

Specificaties

Genre: Community

Website: nftworlds.com

NFT-set: NFT Worlds

Token: WRLD

Netwerk: Ethereum

Aantal NFT’s: 10.000

NFT Worlds stond ooit op een floor price van 20+ Eth, doordat Minecraft, waar de game in werd gebouwd, NFT’s verbanden heeft het NFT-project een flink dal meegemaakt. Het project kan daarom nu juist interessant zijn omdat ze heel wat geld hebben verdiend en besloten hebben door te gaan met het project. Ze gaan een eigen virtuele wereld maken.

My Pet Hooligan

Specificaties

Genre: Gaming

Website: mypethooligan.com

NFT-set: My Pet Hooligan

Token: KARROTS

Netwerk: Ethereum

Aantal NFT’s: 8.900

Een van mijn favoriete projecten die tijdens de bear-market zijn waarde vast heeft gehouden. Het team van My Pet Hooligan is bezig met het bouwen van een triple-A game genaamd; The Rabbit Hole en zijn al aardig ver. Voor de eigenaren van een Pet Hooligan is het spel al te spelen.

Opkomende NFT-projecten

Durf je meer risico te lopen en wil je een grotere upside? Ik heb een aantal opkomende populaire NFT projecten op een rijtje gezet. Misschien dat hier het perfecte project voor jou tussen zit!

Acrocalypse

Specificaties

Genre: Community / Tool

Website: acrocalypse.gg

NFT-set: Acrocalypse

Token: PAPER

Netwerk: Ethereum

Aantal NFT’s: 10.420

Sam Witwicky de maker van Acrocalypse, heeft een platform ontwikkeld dat de floorprice van jouw portfolio bijhoudt. Daarnaast heeft hij FaZe Banks weten te strikken als ambassadeur en komt binnenkort roadmap 2.0 uit. Aan de hand van de inhoud van roadmap 2.0 zullen we zien of Acrocalypse gaat stijgen in waarde.

Sappy Seals

Specificaties

Genre: Community

Website: sappyseals.io

NFT-set: Sappy Seals

Token: PIXL

Netwerk: Ethereum

Aantal NFT’s: 10.000

Sappy Seals is bezig met de Pixlverse, dit is momenteel een 2D 4×4 PvP battler waarin spelers met hun Pixl Pets tegen elkaar battlen. Ook kun je jouw Pixl Pets laten breeden om meer Pixl Pets te maken.

Momenteel wordt er een 3D variant van de Pixlverse gemaakt. Hier kun je meer over vinden op de medium van Pixlverse.

Sherbet

Sherbet NFT's

Specificaties

Genre: Gok platform

Website: sherbet.com

NFT-set: Sherbet

Token:

Netwerk: Ethereum

Aantal NFT’s: 10.000

De Sherbet NFT-set bestaat al best een tijdje, de NFT-set zal weer gaan opbloeien zodra het gok-platform online komt. Dit gok-platform gaat 14 november live als alles in orde is.

Hoe koop je een NFT?

Ik kan me voorstellen dat je nu een aantal interessante projecten hebt gevonden die je misschien wel zou willen kopen. Voor het geval je nog niet weet hoe je een NFT koopt heb ik de eenvoudigste en veiligste manier om een NFT te kopen verwerkt in het artikel over; Hoe koop je een NFT? Neem gerust een kijkje!

Deel:

Meest populaire posts:

Rens

Rens

Metaverse & Tech enthousiast! Business Innovator van oorsprong, gaat goed op efficiëntie en heeft een hart voor technologie.

Ik heb een hekel aan dit soort meldingen, maar zal het zelf helaas ook moeten doen: Alle uitingen van dit platform komen voort uit mijn eigen mening en zijn dus geen financieel advies! Houd a.u.b. in de gaten dat de Metaverse, crypto  & NFT markt snel beweegt, waardoor sommige informatie achterhaald kan zijn. Doe altijd je eigen onderzoek! Gr. Rens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar ben je naar op zoek?

Meest populair:

Meta Quest 3

De Meta Quest 3 komt eraan

Meta brengt de Meta Quest 3 (ook wel Oculus Quest 3 genoemd, Oculus is overgenomen door Meta (Facebook)) aankomende herfst op markt. Deze MR(Mixed Reality)-headset

Lees meer