Play-to-Earn (P2E) gaming, de toekomst van de gaming industrie

De droom; Geld verdienen met gamen. Play-to-Earn (P2E) gaming, ook wel eens crypto-gaming of NFT-gaming genoemd, gaat het voor meer mensen mogelijk maken. Je hoeft niet meer de beste te zijn, een grote streamer te zijn of in een professioneel team te spelen. Vanaf nu kun je er de uren in stoppen en er iets voor terugkrijgen, ook al sta je niet aan de top.

In het kort: In Play-to-Earn games, kun je cryptocoins en NFT’s winnen door prestaties te behalen, deze coins en NFT’s kun je verkopen voor echt geld. Zo verdien je geld met Play-to-Earn games. Allemaal mogelijk geworden door de blockchain en wordt daarom ook wel een blockchain-gaming genoemd.

Er zijn niet alleen Play-to-Earn games voor PC spelers, maar er zijn ook Play-to-Earn games voor IOS en Android, dit zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je in de trein geld kan verdienen door te gamen op je telefoon!

Wat is Play-to-Earn gaming precies?

Play-to-Earn games zijn videogames waarbij de speler beloningen kan ontvangen in de vorm van NFT’s, crypto of iets anders dat te verkopen is voor euro’s.

Voorheen verdiende mensen geld met gamen door mee te doen aan pro toernooien of het verkopen van hun accounts. Door de opkomst van blockchain is dit volledig veranderd, het gebruik van NFT’s zorgt er namelijk voor dat personen hun digitale bezittingen die ze in een spel verdiend hebben gelijk kunnen verkopen voor cryptocurrencies, deze cryptocurrencies kunnen ze vervolgens omzetten in euro’s.

Nu denk je vast wat is een NFT dan? NFT is een afkorting voor non-fungible token, het zijn unieke tokens die worden gebruikt om eigendom van digitale objecten zoals; Kunst, muziek of een toegangssleutel tot een tool aan te tonen.

In de Play-to-Earn wereld zorgen NFT’s ervoor dat spelers zelf hun in-game items bezitten in plaats van dat het op de database van de game staat, wat er dus voor zorgt dat de NFT’s te verkopen zijn aan andere spelers. Zo kun je wapenskins, virtuele kleding en stukken virtueel land van elkaar overkopen en in-game gebruiken.

NFT’s die in-game items vertegenwoordigen kunnen worden verhandeld en verkocht voor cryptocurrencies op elke NFT-marketplace, omdat deze NFT’s schaarst kunnen zijn, hebben ze echte waarde, kwestie van vraag en aanbod.

Play-to-Earn transitie
Gaming industrie transitie

Het leuke aan NFT-games is dat er een nieuwe prikkel is bijgekomen om het spel te spelen, namelijk het verdienen van geld. Voorheen speelde de meeste personen games puur voor hun plezier. Het was een soort eenrichtingsverkeer, je betaalt voor het spel en kan dat geld eigenlijk nooit meer terugverdienen, de aankoop van het spel voelde een beetje als het weggooien van je geld, terwijl het met het nieuwe Play-to-Earn model een goede investering had kunnen zijn.

Hoe verdien je geld met P2E gaming?

Om het Play-to-Earn model verder toe te lichten pakken we Axie Infinity als voorbeeld. Axie infinity is een van de meest succesvolle games die het Play-to-Earn model onder de aandacht heeft gebracht. Het is een Pokémon achtige monster battler die gelanceerd is in 2018, door studio Sky Mavis. Zij hadden in 2018 dit model al voorzien en gebruikt om Axie Infinity tot leven te wekken.

Axie Infinity gameplay
Bron: Axie Infinity

De Axies, de monster achtige beestjes die je hierboven op de afbeelding ziet, zijn NFT’s. Je kunt deze Axies kopen op een marketplace als OpenSea om te beginnen met spelen, je moet hier echter wel een wallet voor hebben. Wil je dit doen? Volg dan het stappenplan voor het kopen van een NFT.

Je kunt door te vechten tegen de computer of tegen andere online spelers Smooth Love Potions (SLP) verdienen, dit is een cryptocurrency en is direct inwisselbaar voor euro’s! Dat is dus de eerste manier waarmee je geld kan verdienen in het spel.

Zodra je meerdere Axies hebt kun je deze laten paren in ruil voor wat SLP, je krijgt dan een nieuwe Axie. En ja, deze Axie kun je dan meteen weer verkopen op een marketplace als OpenSea. De tweede manier om geld te verdienen in het spel.

De laatste manier is door Axie Infinity Shards (AXS) te staken. Spelers kunnen de AXS die ze verdiend of gekocht hebben vastzetten voor een bepaalde periode in ruil voor rewards. Staking (Wat is staking?) kan heel rendabel zijn als je jouw geld voor een lange tijd kwijt kan.

Er zijn dus genoeg mogelijkheden in het spel om geld te verdienen, de ene keer levert de ene iets meer op, de andere keer de andere, dat is het mooie van het vraag en aanbod spel dat zich achter de crypto wereld verschuilt.

De beste Play-to-Earn games

Om ervoor te zorgen dat je aan de slag kan met Play-to-Earn gaming heb ik hieronder een top 10 beste Play-to-Earn games voor je. Er zitten er een paar tussen die binnenkort uitkomen en mooie investeringskansen met zich meebrengen.

  1. Axie Infinity
  2. The Sandbox
  3. Gods Unchained
  4. Illuvium
  5. DeFi Kingdoms
  6. Splinterlands
  7. Sorare
  8. Treeverse
  9. Star Atlus
  10. Battle of Guardians

Visie

Ik denk dat de komende 5 jaar de gehele gaming industrie op blockchain zal draaien. Alle in-game items worden NFT’s die verhandelbaar zijn op alle NFT-marketplaces. Dit is onvermijdelijk, het nieuwe model verzorgt namelijk een win-win situatie. Gamers gaan simpelweg eerder NFT-games spelen dan normale games omdat ze geld kunnen verdienen en het kopen van een spel dan niet meer als weggegooid geld voelt. Game developers hebben door het model geen tussenpartij meer nodig als investeerders omdat ze door middel van NFT-presales een soort crowdfunding kunnen starten, waardoor ze geen 90% meer af hoeven te staan aan de grote partijen.

Deel:

Meest populaire posts:

Rens

Rens

Metaverse & Tech enthousiast! Business Innovator van oorsprong, gaat goed op efficiëntie en heeft een hart voor technologie.

Ik heb een hekel aan dit soort meldingen, maar zal het zelf helaas ook moeten doen: Alle uitingen van dit platform komen voort uit mijn eigen mening en zijn dus geen financieel advies! Houd a.u.b. in de gaten dat de Metaverse, crypto  & NFT markt snel beweegt, waardoor sommige informatie achterhaald kan zijn. Doe altijd je eigen onderzoek! Gr. Rens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar ben je naar op zoek?

Meest populair:

Meta Quest 3

De Meta Quest 3 komt eraan

Meta brengt de Meta Quest 3 (ook wel Oculus Quest 3 genoemd, Oculus is overgenomen door Meta (Facebook)) aankomende herfst op markt. Deze MR(Mixed Reality)-headset

Lees meer