Top 10 Play-to-Earn games 2022

Play-to-Earn gaming (ook wel NFT, crypto of blockchain gaming genoemd) gaat de gehele industrie omgooien. Dit nieuwe verdienmodel zorgt ervoor dat spelers niet alleen leuke games kunnen spelen, maar er ook nog eens geld mee kunnen verdienen, wat ervoor zal zorgen dat Play-to-Earn games razendsnel zullen groeien door de grote vraag van spelers.

Momenteel zijn er al heel wat games die een Play-to-Earn model hanteren, voornamelijk als NFT-games, die op de blockchain draaien. Sommige zijn nog niet zo populair en worden onderschat. Van strategische games die op Heartstone lijken tot monsterlijke RPG’s. In deze top 10 vind je de leukste en meest rendabele Play-to-Earn games de gaming industrie in 2022 over gaan nemen.

Top 10:

  1. Axie Infinity
  2. The Sandbox
  3. Gods Unchained
  4. Project Quantum
  5. Illuvium
  6. DeFi Kingdoms
  7. Splinterlands
  8. Sorare
  9. Treeverse
  10. Star Atlas

Extra: Battle of Guardians

Extra: Starten met Play-to-Earn games

1. Axie Infinity

Bron: Axie Infinity

Specificaties

Genre: Monster breeding

In-game coin: SLP

Token: AXS

Website: Axie Infinity

Voordelen

+ Waarde van Axies kunnen omhoog gaan.

+ Kan gratis gespeeld worden.

+ Genoeg spelers om snel matches te vinden.

Nadelen

– Waarde van Axies kunnen omlaag gaan.

Als je van Pokémon houdt is de kans groot dat Axie Infinity dé game voor jou is. Deze monster-breeding RPG is de koploper van de Play-to-Earn games en heeft al heel wat spelers miljonair gemaakt door het spelen van de game. Dit is dé game die de gaming industrie heeft laten zien hoe vruchtbaar NFT-games zijn en hoe het de gaming industrie gaat veranderen.

Het idee van de game is simpel: Train een Axie en laat deze paren met andere Axies om nieuwe Axies te maken. De eigenschappen van de Axies die je maakt zijn afhankelijk van de ouderlijke Axies. Je kunt Axies verzamelen, laten paren, laten vechten tegen andere spelers en verhandelen op NFT-marketplaces.

De game bestaat uit Quests, Player vs Player (PVP) battles en adventures. Deze gamemodus laten je Smooth Love Potion (SLP) de utility token van Axie Infinity verdienen, dit is een crypto coin die je dus ook weer direct voor euro’s kan wisselen. Smooth Love Potion coin kun je gebruiken om Axies te laten paren en zo dus weer nieuwe Axies te maken.

Je kunt dus geld verdienen door de Smooth Love Potion cryptocoin of je Axies te verkopen.

2. The Sandbox

Bron: The Sandbox

Specificaties

Genre: Game creatie

In-game coin: SAND

Token: SAND

Website: The Sandbox

Voordelen

+ Bouw, speel en verkoop

+ Makkelijke builders (combinatie van Minecraft en Roblox)

+ Een eigen Metaverse, waarin op meerdere manieren geld verdiend kan worden

+ Grote partners zoals Atari, The Walking Dead, Adidas en Snoop Dogg

Nadelen

– Nog niet alles is speelbaar

– Land wat je nodig hebt om een game te maken is duur

The Sandbox is een van de meest succesvolle NFT-game, dat heel wat grote partners aan zich heeft weten te binden, zoals Atari, Snoopdogg, The Walking Dead, Adidas en nog veel meer. The Sandbox wordt door de grote partners gezien als een manier om deel te nemen aan de Metaverse. Het is meer een virtuele wereld dan een game.

The Sandbox is een soort NFT gedreven combinatie van Minecraft en Roblox. Wat betekent dat je games kan bouwen, kan spelen en NFT’s die je maakt kan verkopen. Gamemakers kunnen dus NFT’s verkopen die spelers nodig hebben in hun game. Gamemakers kunnen dat geld vervolgens weer gebruiken om meer spelers naar hun game toe te trekken door rewards in de vorm van SAND coin te geven aan spelers die prestaties behalen.

Een game maken klinkt ingewikkeld, dus heeft The Sandbox er met hun Voxel Editor en Game Maker voor gezorgd dat het zo simpel mogelijk is. Je kunt in de Game Maker je wereld opbouwen zoals in Minecraft en met de Voxel Editor gedetailleerdere objecten maken om ervoor te zorgen dat het er meer uitziet als Roblox. Vervolgens kun je objecten animeren om de wereld tot leven te laten komen.

Wil je meer weten over hoe je geld verdiend met The Sandbox? Bekijk dit artikel over The Sandbox.

3. Gods Unchained

Bron: Gods Unchained

Specificaties

Genre: NFT-card game

In-game coin: GODS

Token: GODS

Website: Gods Unchained

Voordelen

+ Minder buy to win, meer skill

+ Marketplace voor het ruilen en verkopen van kaarten

+ Free to play

Nadelen

– Gecompliceerd spel, YouTube tutorials zijn aangeraden.

Gods Unchained is vergelijkbaar met Heartstone en Magic The Gathering Arena, het is een strategisch kaart gevecht spel en is gratis te spelen. Het idee is om andere spelers te bestrijden met kaarten en combinaties van kaarten. Elke kaar heeft andere eigenschappen, zo heeft een kaart sterke en zwakke punten die je kan benutten. Ook in deze game is er rekening mee gehouden dat het zo min mogelijk buy-to-win is, al hebben de NFT’s die je koopt alsnog grote invloed op hoe goed iemand is.

Ook hier kunnen kaarten gekocht en verkocht worden, je kan kaarten en ervaringspunten, in de vorm van GODS coin verdienen die je vervolgens weer kan verkopen. GODS tokens kunnen gebruikt worden om kaarten te kopen & verkopen, kaarten te fuseren en pakjes kaarten te kopen.

Je kunt dus geld verdienen door kaarten te verkopen voor GODS tokens en deze token vervolgens te verkopen voor euro’s.

4. Project Quantum

Bron: Project Quantum

Specificaties

Genre: Triple-A Looter-Shooter

In-game coin: Qbit

Token: Qbite

Website: Project Quantum

Voordelen

+ Triple-A game

+ Marketplace voor het kopen en ruilen van items

+ Minder gas fees door BNB netwerk

Nadelen

– Nog niet toegankelijk voor iedereen

Deze game is op het moment van schrijven nog niet uit, maar beloofd een Apex Legends waardige game te worden. Het team achter Project Quantum richt zich op een Triple-A game, wat betekent dat het een erg hoge kwaliteit zal krijgen.

Project Quantum wordt een looter-shooter battle royale treasure hunt. Het doet me denken aan Apex Legends met een vleugje Minecraft (mining & forging) en ARK (monster ecosystem). Het zal PVE (player versus environment) & PVP (player versus player) in één game worden, naar mijn verwachting zullen de monsters de toxic torm van Fortnite vervangen om alle spelers naar het midden van de map te krijgen (dit is puur speculatief).

In eerste instantie lijkt het een pay to win game aangezien je artifacts kan kopen om je avatar beter te maken. Echter hebben ze hier ook meteen een oplossing voor; alle spullen die je meeneemt in de game raak je kwijt als je dood gaat. Je kunt dus zelf kiezen of je high risk high reward speelt of juist niet. Als je er veel geld in stopt kun je het nadat je gedood wordt ook allemaal zomaar kwijt zijn.

De makers hebben NFT’s & crypto in het spel geïntegreerd en richten op een volledig vrije marketplace. Door middel van blockchain kan PQ (Project Quantum) precies zien wie welke items heeft gehad, wat er ook voor kan zorgen dat een wapen meer waard kan worden als een bekende YouTuber het wapen in bezit heeft gehad. PQ wil hierop verder inspelen.

Wil je meer te weten komen over Project Quantum? Bekijk hier het volledige artikel over Project Quantum!

Je kunt dus geld verdienen door je in-game middelen te verkopen voor Qbit te verkopen voor euro’s.

5. Illuvium

Bron: Illuvium

Specificaties

Genre: RPG (Role-playing game)

In-game coin: Illuvium (ILV)

Token: Illuvium (ILV)

Website: DeFi Kingdoms

Voordelen

+ Top notch graphic game

+ Marketplace voor het kopen en ruilen van kaarten

+ Geen fee’s op peer-to-peer trading

Nadelen

– Nog niet toegankelijk voor iedereen

Deze game is op het moment van schrijven nog niet volledig uit, maar beloofd veel goeds en heeft een crypto coin genaamd ILV met grote marktkapitalisatie. Ook heeft de game grote partners kunnen verzamelen om het project te ondersteunen.

Illuvium is een auto-battler waarbij je van tevoren je strategie bepaald. Je zet de kaarten in die je wilt en speelt vervolgens tegen een andere speler, elke kaart heeft andere eigenschappen en zwakke & sterke punten. Ook bij dit spel is kennis van kaarten zeer belangrijk, evenals de speelstijl van je tegenstander. Kaarten kunnen gekocht en verkocht worden op de marktplaats met de ILV token, deze token is direct om te wisselen voor euro’s.

Je kunt dus geld verdienen door je in-game middelen te verkopen voor ILV en je ILV te verkopen voor euro’s.

6. DeFi Kingdoms

Bron: DeFi Kingdoms

Specificaties

Genre: RPG (Role-playing game)

In-game coin: JEWEL

Token: Harmony One

Website: DeFi Kingdoms

Voordelen

+ Mooie pixel art

+ Sterke integraties van NFT’s

Nadelen

– Kost veel tijd vergeleken met het rendement dat je terugkrijgt.

– Geen free-to-play versie

Draaiende op de duurzame blockchain Harmony, is DeFi Kingdoms een topper op het gebied van NFT’s combineren met een fantasy pixel art game. Ze verweven de NFT’s naadloos in de game en bieden veel blockchain mogelijkheden zoals staking, yield farming en NFT enhancement.

DeFi Kingdoms heeft blockchain toegevoegd aan een klassiek spelontwerp. Je gaat op zoek naar items en XP, beheert je in-game middelen en ontwikkelt je held. Alleen dit keer kunnen jouw items, XP en je held omgezet worden in de Harmony One crypto coin.

Je kan dus geld verdienen door je in-game middelen en JEWEL om te zetten in Harmony One en dit te verkopen voor euro’s.

7. Splinterlands

Bron: Splinterlands

Specificaties

Genre: NFT-card game

In-game coin: WAX

Token: WAX

Website: Splinterlands

Voordelen

+ NFT’s zijn verkoopbaar op meerdere platformen

+ Sterke integraties van NFT’s

+ Klassieke card battle game

Nadelen

– Geen free-to-play versie

Het vette aan Splinterlands is dat ze het voor elkaar hebben gekregen om elke actie te verwerken op Hive blockchain, waardoor alles op wordt geslagen en terug te kijken is.

Splinterlands is een classic card game die erg veel lijkt op Heartstone en Gods Unchained. Ook in dit spel heeft elke kaart weer andere eigenschappen, sterktes en zwakters. Sommige zijn zeldzamer dan andere en daardoor meer waard. Dubbelen kaarten kan je samensmelten om krachten te verbeteren.

In tegenstelling tot Gods Unchained moet je in dit spel wel eerst kaarten kopen om te kunnen spelen. Je moet een starters pakket kaarten kopen, je krijgt vervolgens een aantal willekeurige kaarten. Het vette is dus dat je deze kaarten meteen zou kunnen verkopen op een marketplace als OpenSea. Je kunt dus ook via OpenSea kaarten kopen, hoe je zo’n nft koopt zie je hier.

Je kan dus geld verdienen door je in-game middelen te verkopen op een marketplace als OpenSea.

8. Sorare

Bron: Sorare Assist

Specificaties

Genre: Fantasy Football

In-game coin: Ethereum

Token: Ethereum

Website: Sorare

Voordelen

+ Gerard Piqué als partner

+ 200+ officiële licenties

Nadelen

– Moet zeldzame kaarten kopen om snel vooruit te komen

Als je ooit OSM (online soccer manager) hebt gespeeld en je zoekt iets vergelijkbaars, dan is dit iets voor jou! In wekelijkse toernooien kun je Ethereum verdienen, Ethereum kun je vervolgens verkopen voor euro’s of gebruiken om zeldzame kaarten te kopen en je inkomsten te vergroten. De kaarten die je kan kopen zijn echte spelers, de statistieken van spelers zijn gebaseerd op hoe goed ze zijn in het echt.

Sorare heeft het voor elkaar gekregen om van 200 clubs een licenties te bemachtigen voor het gebruik van namen en foto’s van spelers! Dit alles hebben ze mede voor elkaar gekregen door de hulp van de grote voetballer, Gerard Piqué. Onder deze clubs bevinden zich ook Real Madrid, Liverpool en Bayern München!

Je kunt dus geld verdienen door speler te verkopen en Ethereum te verkopen voor euro’s.

9. Treeverse

Treeverse Play-to-Earn game
Bron: Treeverse

Specificaties

Genre: RPG

In-game coin: Seed

Token: Root

Website: Treeverse

Voordelen

+ Zelda achtige graphics

+ RuneScape soort game

+ Ervaren team

Nadelen

– Nog niet te spelen

De RuneScape van de NFT-game wereld. Treeverse is nog niet uit maar je kunt wel al plots en characters kopen die voordelen bieden in de toekomstige Treeverse. Treeverse wordt een mix van sci-fi MMORPG (zoals World of Warcraft) en een multiplayer online battle arena. In het spel zal je ‘beasts’ kunnen verslaan, wapens kunnen smeden, gildes (clans) kunnen vormen en dungeons kunnen verslaan. Ze zullen het aanvullen met survival aspecten als vissen en dingen als een kampvuur maken om te koken.

De meeste Play-to-Earn games koppelen alles wat je doet aan coins of NFT’s, Treeverse richt zich iets meer op Play-and-Earn in plaats van Play-to-Earn. Wat betekent dat het dus prima speelbaar kan zijn zonder crypto of NFT’s aan te raken.

Treeverse heeft een investering gehad van ruim 25 miljoen. Er is veel vertrouwen in het team en de huidige schetsen zien er qua art erg professioneel uit! Dit resulteert in dure floor prices van Treeverse Plots en Characters, je moet redelijk wat geld kwijt kunnen om te investeren in de Treeverse.

Je zult coins kunnen verdienen door achievements te behalen, andere spelers te verslaan en bezittingen te verkopen, de coins kun je omruilen voor euro’s.

10. Star Atlas

Bron: Star Atlas

Specificaties

Genre: Strategie

In-game coin: Atlas

Token: Atlas

Website: Star Atlas

Voordelen

+ Unreal Engine 5 game

+ Ervaren team

+ Minder gas fees door het Solana netwerk

Nadelen

– Nog niet te spelen

Star Atlas is een veel belovende game die pas eind 2022 zal uitkomen. Het zal een strategische ruimtevaart game zijn gemixt met mining, trading en battling tegen online spelers. Het voordeel van dit spel is dat Atlas zich richt op Solana, waardoor je over het algemeen veel minder gas fees zal hoeven betalen tijdens het spelen van het spel.

Star Atlas zal Player versus Player (PvP) en Player versus Environment (PvE) mogelijk maken voor haar missies, beide zullen je rewards opleveren. Ze zijn van plan deze mogelijkheden eind 2022 te lanceren. Je kunt wel ships en items kopen op de in-game markt van Atlas.

We moeten nog gaan zien of Atlas het waar kan maken om de top kwaliteit van games zoals we die vandaag de dag kennen te mixen met NFT’s, dat is namelijk wel wat ze beloofd hebben.

Je zult coins kunnen verdienen door te minen, te traden en andere spelers te verslaan, de coins kun je omruilen voor euro’s.

Extra: Battle of Guardians (BOG)

Bron: Battle of Guardians

Specificaties

Genre: PvP

In-game coin: FP

Token: BGS

Website: BOG

Voordelen

+ Unreal Engine game

+ Minder gas fees door het Solana & BNB netwerk

Nadelen

– Alpha is nog niet uit

De Mortal Combat onder de NFT-games. Vecht real-time tegen andere online spelers en troggel elkaar af voor FP (fighting points) coins. Dit is een van de eerste real-time PvP NFT-games die op Unreal Engine draait. Je kunt momenteel de demo al uitproberen, je hebt hiervoor wel een Metamask of Phantom wallet nodig.

Het team dat achter het spel zit, weet hoe de markt in elkaar steekt en belooft veel. Het idee achter het spel is dat spelers het continu tegen elkaar opnemen om beloningen te verdienen, net als bij de top 1000 van League of Legends, alleen hoef je dit keer niet een pro te zijn. Deze gamemode speel je in de Arena.

Naast het battelen tegen elkaar kan er ook een story mode gespeeld worden, hierin kun je het tegen computers opnemen om rewards vrij te spelen. De story mode heeft 25 stages, met elk een andere moeilijkheidsgraad en rewards, ook hier worden rewards uitbetaald in FP.

Als laatste heb je een Bout mode, dit is een soort toernooit waarvoor je een FP fee betaald om mee te doen, de winnaar krijgt alle FP en een extra BGS reward.

Je kunt dus FP en BGS coins verdienen door te vechten tegen andere spelers of de computer, deze coins kun je omruilen voor euro’s.

Starten met Play-to-Earn games

Bij veel van deze games zal je een NFT moeten kopen om te starten. Dit kan best tricky zijn als je niet weet hoe dat moet, een foutje in een wallet adres en je bent je geld kwijt. Om dit op een veilige en makkelijke manier te doen heb ik een stappenplan gemaakt voor het kopen van NFT’s. Ik adviseer je om deze eens te bekijken.

Heb je een vraag over dit artikel of een ander artikel? Stel hem dan hieronder, ik beantwoord hem graag!

Deel:

Meest populaire posts:

Rens

Rens

Metaverse & Tech enthousiast! Business Innovator van oorsprong, gaat goed op efficiëntie en heeft een hart voor technologie.

Ik heb een hekel aan dit soort meldingen, maar zal het zelf helaas ook moeten doen: Alle uitingen van dit platform komen voort uit mijn eigen mening en zijn dus geen financieel advies! Houd a.u.b. in de gaten dat de Metaverse, crypto  & NFT markt snel beweegt, waardoor sommige informatie achterhaald kan zijn. Doe altijd je eigen onderzoek! Gr. Rens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar ben je naar op zoek?

Meest populair:

Meta Quest 3

De Meta Quest 3 komt eraan

Meta brengt de Meta Quest 3 (ook wel Oculus Quest 3 genoemd, Oculus is overgenomen door Meta (Facebook)) aankomende herfst op markt. Deze MR(Mixed Reality)-headset

Lees meer