Wat is Project Quantum & de crypto coin Qbit?

Project Quantum is een van de eerste NFT-game (Wat is een NFT?) ‘looter shooter’ die het in zich heeft Apex Legends waardig te worden. De makers hebben blockchain, NFT’s & cryptocoins geïntegreerd in het spel; Wat het voor iedereen mogelijk maakt om geld te verdienen tijdens het gamen. Alles wat je unlockt kun je verkopen als NFT voor Qbit coin, deze cryptocoin kun je vervolgens direct inruilen voor euro’s. De toekomst van gaming. Ik heb lang gezocht naar een Play-to-Earn NFT-game die het in zich heeft om Apex Legends waardig te worden, tadaaaa, daar is PQ (Project Quantum)!

Bron: Project Quantum

Zoals ze het zelf ook promoten maken ze een AAA-game, ook wel een Triple-A game genoemd, een game van de hoogste kwaliteit, die door een grote developer is gemaakt met een groot budget. Het duurt meestal een paar jaar voordat dit soort games gepubliceerd worden, op het moment van schrijven is het team één jaar bezig en zijn ze al een heel eind op weg. Dat is ook wel te zien in de trailer. In de video hieronder zie je wat ze in één jaar bereikt hebben:

Bron: Project Quantum

Gebruik deze handige linkjes:

Wat kun je verwachten van de game?

Ik heb uit Project Quantums whitepaper de belangrijkste elementen op een rij gezet, over het verhaal van het spel staat het volgende:

Project Quantum Game Overview
Bron: Project Quantum

Het wordt dus een ´looter-shooter´ battle royale treasure hunt game, een hele mond vol. Het doet me denken aan Apex Legends met een vleugje Minecraft (mining + forging) en ARK (monster ecosysteem).

Project Quantum PVE PVP
Bron: Project Quantum

PVE (player versus environment) meets PVP (player versus player) klinkt goed, het lijkt tot nu toe alsof deze monsters de toxic storm die je in Fortnite ervaart gaan vervangen om spelers naar het midden van de map te drijven (dit is puur speculatief).

Project Quantum Treasure hunt
Bron: Project Quantum

Het lijkt erop dat de artifacts die je kan vrijspelen of kan kopen invloed hebben op je in-game prestaties. Wat zou betekenen dat het een pay to win game zou kunnen zijn. Echter kan je dus wel alle spullen die je gebruikt verliezen aan andere spelers, wat betekent dat je veel geld zou kunnen verliezen als je slecht bent in de game maar je weg naar boven probeert te kopen. High risk high reward, naar mijn idee een natuurlijke oplossingen tegen het pay to win systeem.

Project Quantum verdien geld
Bron: Project Quantum

Het wordt dus een vrije markt waar elke speler zelf de prijs voor zijn of haar artifact bepaald, wat zorgt voor een vraag en aanbod effect wat er voor kan zorgen dat rare items wel eens heel veel geld waard kunnen worden.

Project Quantum NFT's
Bron: Project Quantum

Doordat alle wapens, accessoires en skins als NFT worden gegenereerd kan PQ precies zien waar een wapen vandaan komt. Zoals ze zelf ook zeggen, stel jouw favoriete YouTuber speelt het spel en verkoopt een wapen, dan kun jij dat wapen bemachtigen. Dit kan er ook voor zorgen dat sommige items meer waard worden dan andere, puur omdat een celebrity het item heeft gebruikt.

Gemaakt in Unreal Engine 5

Om deze AAA-game te realiseren gebruiken ze Unreal Engine 5, een van de meest populaire game builders. Spellen als Fortnite, Pes 2022 en Star Wars Jedi: Fallen Order zijn ook met Unreal Engine gemaakt. Dit belooft veel goeds voor de kwaliteit van het spel!

Project Quantum Weapons
Bron: Project Quantum

Aangedreven door de Qbit coin – Tokenomics

De Qbit coin staat op de Binance Smart Chain en heeft een BEP-20 format, wat betekent dat transacties vliegensvlug zijn en minder dan een paar cent aan transactie kosten wordt gerekend.

Project Quantum wordt gratis te spelen, dit betekent dat ze ergens het geld vandaan moeten halen om het spel te ontwikkelen, dit doen ze door een 10% fee te rekenen op elke transactie, of je nu iets koopt, verkoopt of verplaatst. Van deze 10% gaat er 3,5% naar projectontwikkeling en klantenservice, een andere 3,5% gaat naar ‘The Game World Wallet, wat wordt gebruikt voor rewards en toernooien. De laatste 3% wordt verdeeld over iedereen die de token vasthoudt om hun support te bedanken.

De 2x 3,5% lijkt me erg logisch, dit is nodig om de game draaiende te houden. Maar de 3% die verdeeld wordt over iedereen die de token vasthoudt voelt overbodig, omdat spelers de coin uiteindelijk automatisch vast gaan houden zodra ze gaan sparen voor een artifact in de game.

Qbit kopen is echter nog niet zo makkelijk, je zult een Trust of MetaMask wallet moeten aanmaken. Ik zou altijd voor een MetaMask wallet gaan en deze beveiligen met Ledger Nano S, dit zorgt voor de meeste mogelijkheden op de meest veilige manier!

Hier vind je het stappenplan voor het kopen van de Qbit token.

Het team achter Project Quantum

  • Fraser Gordon | CEO | Is een multi award winning schotse businessman.
  • Magnus Stone | Principal Designer | Heeft gewerkt in grote game studios als; SEGA en 4J Studios.
  • Jamie Magnus Stone | Lead World Builder | Werkt al meer dan 10 jaar in de film industrie en heeft in Engeland de BAFTA Award mogen ontvangen als schrijver.
  • Shaddy Safadi | Consulting Art Director | Eigenaar van One Pixel Brush, werkt al meer dan 15 jaar in de gaming industrie en heeft aan projecten als Uncharted, The Last of Us en Call of Duty mogen werken.

Dit zijn de grotere spelers uit het team. Hier is het hele team:

Bron: Project Quantum

Partners van Project Quantum

Ze werken samen met 3D concept artiesten van One Pixel Brush, dit is een bedrijf dat bekend is door het spel The Last of Us 2. Een erg populair spel wat de meerderheid van de gamers wel zal kennen.

Verder werkt PQ met Dragon’s Lake Entertainment voor Programming & Development, Dragon’s Lake Entertainment heeft een team samengesteld van de betere veteren die aan AAA-games hebben gebouwd als: The Witcher, Call of Duty Black Ops 4, Hitman, Just Cause en nog veel meer. Een grote speler dus.

Als laatste hebben we Sent Into Space voor de marketing. Een marketing bureau dat al meerdere game releases heeft gedaan en dit op hun eigen unieke manier doet. Het heet niet voor niets Sent Into Space 😉

Conclusie

Project Quantum geeft elke maand een update over hun vooruitgang, zolang ze dit blijven doen weet je dat ze hard aan het werk zijn om deze AAA-game to leven te brengen. Ze hebben een goed team, grote partners, maken gebruik van een populaire game software, hebben sterke tokenomics, goede integratie van blockchain en een veelbelovend concept. Een hele mond vol, maar dan heb je ook wat, naar mijn mening is PQ na The Sandbox dé Play-to-Earn game met het grootste potentieel!

Tip: bekijk de top 10 beste Play-to-Earn games voor meer van dit soort projecten!

Deel:

Meest populaire posts:

Rens

Rens

Metaverse & Tech enthousiast! Business Innovator van oorsprong, gaat goed op efficiëntie en heeft een hart voor technologie.

Ik heb een hekel aan dit soort meldingen, maar zal het zelf helaas ook moeten doen: Alle uitingen van dit platform komen voort uit mijn eigen mening en zijn dus geen financieel advies! Houd a.u.b. in de gaten dat de Metaverse, crypto  & NFT markt snel beweegt, waardoor sommige informatie achterhaald kan zijn. Doe altijd je eigen onderzoek! Gr. Rens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar ben je naar op zoek?

Meest populair:

Meta Quest 3

De Meta Quest 3 komt eraan

Meta brengt de Meta Quest 3 (ook wel Oculus Quest 3 genoemd, Oculus is overgenomen door Meta (Facebook)) aankomende herfst op markt. Deze MR(Mixed Reality)-headset

Lees meer