Autonome auto’s versterken de Metaverse!

Ooit gehoord van een volledig zelfrijdende Tesla? Je zit in je auto, zit achter het stuur, maar doet niks, terwijl de auto je naar je bestemming brengt. Ze bestaan en in Amerika worden ze al flink gebruikt. Ze gaan ervoor zorgen dat mensen meer tijd hebben gedurende de dag, tijdens het rijden kunnen mensen namelijk lekker andere dingen doen, zoals het checken van social media, spelletjes spelen of een business meeting bijwonen met een VR-bril! Een big win voor de metaverse! Het gaat meer impact hebben dan we denken.

Helaas voor ons als Nederlanders mag de autopilot van Tesla nog niet gebruikt worden op de weg. Hier komt hopelijk snel verandering in aangezien er een wet is veranderd waardoor er nu wel getest mag worden met autonome auto’s op de openbare weg.

Naar verwachting zal de autopilot gebruikt mogen worden zodra er genoeg tests zijn gedaan in het Nederlandse verkeer, want ja het Nederlands verkeer kan nogal druk en gecompliceerd zijn.

De impact op de metaverse

De impact op de metaverse zit hem met name in de tijd die iemand vrijspeelt door de auto zelf te laten rijden.

Een gemiddeld persoon spendeert 1 uur en 11 minuten in de auto, elke dag! Dat is 37 uur in de maand! Dat zou betekenen dat je anderhalve dag extra tijd zou hebben in één maand. Moet je nagaan wat je in een anderhalve dag gedaan kan hebben!

Deze tijd zal benut worden door te slapen of gebruikt worden om iets te doen op het internet, heel veel meer kun je niet in een auto. Auto-ontwikkelaars zullen er dan ook voor zorgen dat mensen met hun auto toegang hebben tot entertainment zoals games en apps als Netflix, Zoom, Instagram, Facebook etc.

Tesla heeft bijvoorbeeld al een ipad ingebouwd in de auto met game functies:

Er kunnen zelfs games gespeeld worden door gebruik te maken van het stuur, rem en gaspedaal van de auto zelf!

Ook is de kans groot dat mensen gebruik gaan maken van AR of VR devices tijdens het rijden, zodat ze business meetings fatsoenlijk kunnen bijwonen of meeslepende games kunnen spelen.

Want ja, hoe ideaal is het om nog net dat ene uurtje door te kunnen spelen in de auto tijdens het rijden?

Deel:

Meest populaire posts:

Rens

Rens

Metaverse & Tech enthousiast! Business Innovator van oorsprong, gaat goed op efficiëntie en heeft een hart voor technologie.

Ik heb een hekel aan dit soort meldingen, maar zal het zelf helaas ook moeten doen: Alle uitingen van dit platform komen voort uit mijn eigen mening en zijn dus geen financieel advies! Houd a.u.b. in de gaten dat de Metaverse, crypto  & NFT markt snel beweegt, waardoor sommige informatie achterhaald kan zijn. Doe altijd je eigen onderzoek! Gr. Rens.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waar ben je naar op zoek?

Meest populair:

Meta Quest 3

De Meta Quest 3 komt eraan

Meta brengt de Meta Quest 3 (ook wel Oculus Quest 3 genoemd, Oculus is overgenomen door Meta (Facebook)) aankomende herfst op markt. Deze MR(Mixed Reality)-headset

Lees meer